verslag BELOFTEN VIRTUEEL KOPLOPER NA WINST TEGEN ANDERLECHT.

Maandagavond werkten de beloften van Waasland-Beveren op Puyenbeke de tweede van drie opeenvolgende thuiswedstrijden af. Na Club Brugge afgelopen vrijdag waren ditmaal de jongens van Nicolas Fritos de gast aan de Watermolendreef in Sint-Niklaas en wanneer er de laatste 5 wedstrijden geen gekke dingen meer gebeuren zal de titelstrijd zich wellicht afspelen tussen het drietal Club Brugge, Anderlecht en Waasland-Beveren. Laten we echter niet vooruitlopen op de zaken, want in een minicompetitie kunnen 2 verliespartijen volstaan om het klassement grondig door mekaar te gooien.
Waar tegen Blauw-Zwart vrijdag geen enkele A-kernspeler werd opgesteld, was het beloftenteam van maandagavond dat Anderlecht partij moest geven, rijkelijk gestoffeerd met jongens uit de hoofdmacht van Stijn Vreven. De eerste 25 minuten verliepen in het voordeel van de thuisploeg die via een bedrijvige Steeven Lengil tot driemaal toe dichtbij de openingstreffer kwam. Eerst zette Steeven vanop rechts Nabab schuin voor doel, maar de Brusselse portier kon redding brengen met de voet. De volgende keer kies ik voor Gillles moet Lengil hebben gedacht, maar alleen voor doel besloot de linksvoetige Van Remoortere met rechts naast. De bezoekers kwamen aanvankelijk niet in het stuk voor, maar met het half uur in zicht werd het evenwicht, zij het zonder uitgespeelde kansen, voor een tiental minuten hersteld. De laatste tien minuten van de eerste helft trok W-B het laken opnieuw naar zich toe met op slag van rust de verdiende voorsprong. Boogbal van Moren naar Nabab, Livio met het hoofd tot bij M.Sila die Lumanza bediende. Tortol zette een 1-2 op met Lengil om vervolgens met rechts aan de eerste paal binnen te trappen. Een knap doelpunt qua opbouw en afwerking, al dient opgemerkt dat de keeper van Anderlecht niet helemaal vrijuit ging.
Rusten met een 1-0 voorsprong, maar die tussenstand had eigenlijk geruststellender moeten zijn halverwege.

Fritos gooide na rust Vandenborre in de strijd, terwijl Johan Van Rumst het bij de jongens hield die voor een zeer degelijke eerste helft hadden gezorgd. Het eerste kwartier na de herneming verliep min of meer gelijk opgaand, maar na de vervangingen op het uur van Nabab en Lengil nam de Brusselse druk toe. Rond de 70ste minuut pakte Goblet uit met een fantastische parade op een kopbal en een tiental minuten later claimde de Anderlechtse bank een penalty voor handspel van Caufriez in een duel met jeugdinternational Van Camp, maar meer dan steriele druk en wat lange ballen raakten de Brusselaars niet.

Goeie partij van Zakaria M.Sila, maar ook Goblet keepte secuur. Komende maandag 11 april komt Rc Genk naar Puyenbeke en die wedstrijd begint om 19.30 uur.