StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het is ooit anders geweest.
Voor de kinderen is 6 december een dag die met stip staat genoteerd (althans zij die braaf zijn geweest), maar voor de voetbalclubs is dat gewoonlijk begin april. Deze week werden immers de licenties voor volgend seizoen toegekend en het verdient een dikke proficiat voor Waasland-Beveren dat zij als eerste hun startbewijs op zak mochten steken. In een wat verder verleden kon je er prat op gaan dat de vertegenwoordiger van de Freethielclub jaarlijks een paar schoenen versleet om telkens zijn dossier in Brussel te gaan verdedigen. Dat W-B nu als één van de eerste clubs groen licht krijgt om volgend seizoen in de JPL te starten is het bewijs dat de clubleiding met daden werk maakt van het afbouwen van schulden uit het verleden en er desondanks tegelijkertijd wonderwel in slaagt om een zeer degelijk elftal op de been te brengen zoals dit seizoen onmiskenbaar het geval was.
We hebben het ooit anders geweten ! En er was nog goed nieuws recent, want ik heb mij laten vertellen dat onze president en sportief verantwoordelijke Dirk Huyck in één of ander referendum als derde uit de bus is gekomen van alle voorzitters in de Jupiler Pro League. Mooie beloning voor een keiharde werker als Dirk en dan doet het goed vast te stellen dat daarvoor voldoende waardering blijkt te zijn binnen de club en elders. In ieder geval een knappe onderscheiding voor iemand die amper een jaar de functie van voorzitter waarneemt in een voor hem niet echt nieuwe wereld, maar wel een die hij voordien enkel kende als supporter en uiteraard ook een korte tijd als ondervoorzitter.

* Voor de fichebak oud-spelers KSK Beveren.
Een linksachter die halfweg de negentiger jaren bij Club Brugge werd opgehaald met de bedoeling Hans Belligh op te volgen. Het eerste seizoen slaagde hij daar prima in, maar het tweede hield een zware blessure hem een zevental maanden van de velden en toen hij zijn comeback maakte was KSK Beveren diep weggezakt in de klassering met als dieptepunt een 3-1 nederlaag op de laatste speeldag van het seizoen 95-96 in Lierse en de degradatie als pijnlijke eindafrekening. Schitterende gast waarvan ik met zekerheid weet dat 2 seizoenen Beveren volstonden om een plaatsje te voorzien in zijn hart voor KSKB en de mensen rondom de club. meer weten ? Klik hier.



PVW.