StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HAAKT W-B AF OF WIL HET NOG EEN ROL VAN BETEKENIS SPELEN ?

Stijn Vreven had zich voorgenomen iets te willen maken van play-off II, maar de vervelende en onterechte nederlaag tegen Standard gooide roet in het Wase eten. Vervelend omdat tegen een fel vertimmerd Standard stiekem werd gehoopt op een stunt, maar efficiëntie, of beter gezegd het ontbreken ervan, loopt als een rode draad doorheen het seizoen van W-B. Een nederlaag morgenavond in Moeskroen en Waasland-Beveren is uitgeteld in de strijd voor de groepszege en dat zou toch een lelijke streep door de rekning zijn van onze coach die echt iets wilde maken van dit competitiestaartje.

In de terugronde ging Waasland-Beveren nipt en gevleid met 0-1 winnen op Le Canonnier na een doelpunt van Olivier Myny op het uur. Sinds echter Glen De Boeck het roer overnam van Janevski staat er een hecht Henegouws blok op het veld en kon het zo goed als veroordeelde Moeskroen zich in extremis nog handhaven in de JPL. Zaterdag jl. was Moeskroen-Peruwelz de onderliggende partij in het Kortrijkse Guldensporenstadion, maar het sleepte keurig een kostbaar puntje uit de brand waardoor het mits winst tegen W-B wel eens ver zou kunnen komen als underdog. Opvallend : David Hubert die tot voor kort de kleuren van W-B verdedigde maar op de Freethiel helaas niet de aan zijn status verbonden verwachtingen kon inlossen, staat plots op een heel goed niveau te acteren. Een coach die in een speler gelooft, vertrouwen geeft en op zijn positie laat spelen, het kan een speler maken of breken en het zijn factoren waar een supporter soms onvoldoende rekening mee houdt. Zou Steeven Lengil misschien nog een keertje willen schitteren in het stadion waar hij het Belgisch voetbalpubliek liet kennismake met zijn onstuitbare rushes en dribbels ?
Begin deze week lagen Demir en Coulibaly in de lappenmand met blessures die werden opgelopen in de wedstrijd tegen Standard. Benieuwd of zij gerecupereerd kunnen worden morgen, want als dat niet het geval is nemen wellicht Sousa en Moren hun plaats in.

Zou W-B voor de vierde opeenvolgende keer afstevenen op een waardeloze play-off II ? We mogen er niet aan denken, want dan worden de thuiswedstrijden tegen Kortrijk en Moeskroen pijnlijke dieptepunten qua publieke belangstelling en mijn bescheiden idee zegt dat daar altijd wel een klein beetje blijft van hangen zodra in juli de abonnementencampagne wordt opgestart.
Als alternatief dan maar de eindfase van de beloftencompetitie in de picture zetten, want daar doen onze jongens wel nog mee voor een eervol (wie weet zelfs de titel) klassement.
Daarom graag maandag 11 april aanstippen voor de thuiswedstrijd van onze beloften op puyenbeke met Rc Genk als tegenstander.

Patrick Van Wesemael.