StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg NUL OVER DE HELE LIJN ?

De beleving van play-off II zal er bij de Beverse supporters na zaterdagavond niet op vooruitgegaan zijn na de troosteloze 0-0 in Moeskroen. Amper 150 Wase fans hadden de moeite genomen om de trip naar Henegouwen te maken, maar het moet gezegd, zij waren vocaal ruim in de meerderheid ten opzichte van de 1000 thuissupporters.

Eigenlijk verdient een wedstrijd als deze geen verslagje en daarom gaan we het kort houden. Op zichzelf is een puntendeling op verplaatsing altijd een degelijk resultaat en laten we niet vergeten dat ditzelfde Moeskroen-Peruwelz vorig weekend, weliswaar met de hakken over de sloot, een knap puntje meebracht uit het Kortrijkse Guldensporenstadion en wees er maar van overtuigd dat de mannen van Glenn De Boeck gebrand lagen op een driepunter waardoor zij sowieso netjes mee bovenin zouden blijven in groepA. Negentig minuten lang was de wedstrijd een festival van foute passen met in de eerste helft een tweetal uitstekende gelegenheden voor de thuisploeg, maar even zoveel keer redde een wat onzeker begonnen Henkinet, al had hij bij de eerste kans voor MP de meeval dat Jans de herneming voor de lijn kon keren. Bij de tweede poging verhinderde het been van Laurent de 1-0. Het enige wat W-B daar in de eerste helft kon tegenover stellen was een kans voor Schrijvers nadat hij door Lengil werd bediend, maar het vizier van Siebe staat ook al meerdere weken minder scherp afgesteld. In de tweede helft was Waasland-Beveren de betere ploeg, maar het spelpeil bleef ondermaats.
Het venijn zat echter in de slotminuten. Eerst werd de ingevallen Floriano Vanzo die als gelegenheids linksachter speelde, uitgesloten met direct rood voor een felle tackle op David Hubert. Bij het ingaan van de blessuretijd werd Zinho Gano gepakt door doelman Wagner van Moeskroen. Zinho wilde de elfmetertrap nemen, maar Moulin stelde voor de klus te klaren. Naar het beeld van zijn wedstrijd (en dat van zijn andere collega's) faalde de Fransman vanop de stip waardoor W-B een uitstekende mogelijkheid onbenut liet om nog iets te maken van po2, maar anderzijds verdiende dit povere vertoon geen uitreiking van een driepunter.
Waren er dan echt geen pluspuntjes zaterdagavond ? Toch wel ! Het eersteklassedebuut van Maximiliano Caufriez is een feit. Hij mocht nog een 25-tal minuten spelen voor de geblesseerd uitgevallen Valtteri Moren. En ook genoteerd een mooi gebaar van thuisploeg Moeskroen die omwille van de aanhoudende regen zijn onoverdekte staantribune voor de bezoekers sloot en toelating gaf aan de Wase fans om voor dezelfde prijs van 10 Euro plaats te nemen op de zittribune. Toch een knap gebaar ten opzichte van de bezoekende supporters en dat van een club die krap bij kas zit.

Patrick Van Wesemael.