verslag BELOFTEN NA 10 SPEELDAGEN NOG STEEDS OP KOP.

Waar de belangstelling en de resultaten van onze beloften de voorbije jaren geen hoge toppen scheerden, is nu aan alles te voelen dat Waasland-Beveren tot misschien wel de laatste speeldag gaat meedoen voor de hoofdprijs. Nadat vorige week op Puyenbeke Anderlecht met 1-0 werd bedwongen, zakte maandagavond Genk af naar de Watermolendreef in Sint-Niklaas en ook die lastige klus werd door onze Jonge Leeuwen feilloos geklaard.
Liefst 9 a-kernspelers waarbij uiteraard heel wat jonge gasten verschenen aan de aftrap, terwijl de Genkse trainer op Joni Buyens, Sandy Walsh, Tshimanga en Heynen kon rekenen als meest bekende gezichten. De thuisploeg nam de beste start, maar moest toch tot de 25ste minuut wachten om zijn overwicht te zien beloond worden. Een hoekschop van M.Sila werd door Nabab doorgekopt en Ibou bewijst nu al enkele weken, weliswaar op het niveau van de beloften, dat hij zijn neus voor goals nog niet heeft verloren. Aan de overkant werd Goblet één keer ernstig op de proef gesteld door Genk, maar Merveille is een doelman die op termijn zeker in aanmerking komt als titularis en hield aanvankelijk zijn netten nog schoon waardoor de ruststand met 1-0 werd gehaald.

Ook de tweede helft was genietbaar, maar op het uur kon Goblet toch niet voorkomen dat de bezoekers uit Limburg langszij kwamen. Een dikke tien minuten later klommen de manne van David Destorme en Johan Van Rumst wederom op voorsprong via Deni Milosevic. De wedstrijd ging nu goed op en neer en kon nog alle kanten op. Goblet hield Verbiest van de 2-2 en M.Sila zag de beslissende 3-1 op de kruising spatten. De spanning bleef en de 2-1 tussenstand werd de eindstand.
Mooie en verdiende winst voor onze beloften waardoor het sprookje minstens een week langer blijft duren. Leuk weetje : zowel bij W-B als bij Genk zat een speler op de bank met de naam Janssens en laat dat toch wel tweelingbroers zijn zeker ! Volgende week maandag 18 april moet W-B na 3 opeenvolgende thuiswedstrijden nog eens op stap met Mechelen als bestemming en KV de tegenstander.

Waasland-Beveren verscheen aan de aftrap met volgende jongens :
Merveille Goblet, Jonathan Atheba, Senne Van Dooren, Brent Peers (62ste minuut vervangne door Sebastie ito Mavitidi), Maxim Nys, Zakaria M.Sila, Deni Milosevic (79ste minuut vervangen door Remco Pieters), Lumanza, Nabab (62ste minuut vervangen door Gilles Van Remoortere), Ibou (62ste minuut vervangen door Emre Erciyas) en Floriano Vanzo.