StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WATERKANS ALS INZET.

De gemiste strafschop van Moulin in blessuretijd vorig weekend bij Moeskroen werpt zijn schaduw op de wedstrijd van morgenavond tegen Kortrijk. Winst, ongeacht of die terecht was geweest of niet, had W-B op plaats 2 in groepA gebracht en in dat geval was de nederlaag tegen Standard meteen uitgewist. Thans is het een must dat de dubbele confrontatie met Kortrijk die voor de deur staat optimale puntenwinst oplevert om een sprankeltje hoop op groepswinst levendig te houden.

Maar zelfs in het ongewisse verkerend over hoe het straks afloopt op de Freethiel tussen W-B en Kortrijk, het meest positieve nieuws van deze week kwam er donderdag toen op de website een artikel verscheen van voorzitter Dirk Huyck die de langere samenwerking met T1 Stijn Vreven bevestigde. Het voetbal zit zo in mekaar dat Vreven straks misschien omwille van slechte resultaten de eerste trainer is die wordt ontslagen, maar voor de supporters is het signaal waarmee de club gisteren naar buiten kwam meer waard dan groepswinst.

Ondanks de vele goede voornemens die er ongetwijfeld bij Vreven en co aanwezig zijn, was daarvan afgelopen zaterdag op Le Canonnier weinig te merken. Een berg afval in het spel en spelers als Lengil, Schrijvers en Gano hebben alle moeite van de wereld om de weg naar de netten te vinden. Zelfs de gegeerde Moulin mist sinds zijn naam veelvuldig wordt gelinkt aan Belgische topclubs, een stuk beleving. En toch, na een aangenaam seizoen waarin vlotter dan ooit tevoren werd gescoord, blijft men als supporter met een gevoel zitten van, een vroeg doelpunt kan volstaan om de vlam weer in de pan te doen slaan. Een ding staat vast : als er zaterdag niet wordt gewonnen tegen Kortrijk is deel2 van po2 waardeloos en dat zou ik persoonlijk een ongepaste epiloog vinden van een zeer genietbaar seizoen wat alles te bieden had : veel overwinningen (zelfs op verplaatsing), de nodige nederlagen, een pak goals en nog meer tegengoals, legio gemiste kansen en zelfs een stuntzege tegen Anderlecht. Ik ben er van overtuigd dat voor een herhaling van dit aanbod volgend seizoen veel supporters nu reeds willen tekenen. En als ik nog iets moet vertellen over de tegenstander van morgen ? Veel zal afhangen van het resultaat in Beveren, maar wanneer KVK met 3 punten zou vertrekken uit Beveren, geef ik hun gezien het programma een goeie kans om groepswinnaar te worden. Het is geen verfijnd voetballende ploeg, maar wel een uiterst moeilijk en fysiek lastig te bespelen tegenstander.

Patrick Van Wesemael.