In een zeer vermakelijke wedstrijd waarin de bezoekers uit Kortrijk een vliegende start namen en een viertal goeie scoringsmogelijkheden verkwanselden, was het debutant (hij kreeg voor het eerst dit seizoen een basisplaats) Maximiliano Caufriez die in de 20ste minuut de debatten opende met een harde trap. Op dat moment zeer tegen de gang van het spel in, maar W-B ging vanaf dat moment wel beter meevoetballen. Toch kon KVK halverwege een soort Barcelonapercentage voorleggen als het op balbezit aankwam (32-68 in het voordeel van de West-Vlamingen). Vreven had meer efficiëntie gevraagd van zijn spelers en de ruststand was een perfecte weergave van Stijns verzoek.

Het omgekeerde spelbeeld in de tweede helft, al dient opgemerkt dat het overwicht van W-B minder uitgesproken was dan dat van Kortrijk in het eerste bedrijf. De wedstrijd bleef genietbaar en Siebe Schrijvers zag de 2-0 prima verhinderd worden door de Griekse doelman Sifakis. Bij het ingaan van het slotkwartier zag het er naar uit dat de mannen van het trainersduo De Wilde-Belhocine die inmiddels ook Birger Verstraete met een zware elleboogblessure hadden verloren zich bij de pakken zouden neerleggen, maar bij het ingaan van het slotkwartier kantelde plots de wedstrijd compleet in het voordeel van Kortrijk en het was niet toevallig uitblinker en ex-W-B'er Stijn De Smet die D'Haene de gelijkmaker aanbood. En waar de bezoekers in de eerste helft geruime tijd anti-efficiëntie demonstreeerde, veranderde dat tussen minuut 75 en minuut 85 in top-efficiëntie. Op het moment dat de geblesseerde Laurent Jans wachtte op vervanging, zette Marusic met de nodige meeval en een via Caufriez afgeweken bal de 1-2 op de bordjes (77ste minuut). Weinige minuten later zag heel het stadion (ook alle perslui) een strafschop voor W-B en rood voor Chanot na fout op Gano, maar het werd uiteindelijk een ongevaarlijke vrijschop van Moulin en geel voor de Luxemburgse international. Als klap op de vuurpijl maakte diezelfde Chanot in de 85ste minuut de 1-3 waarna Hugo Sousa met een kopbal voor de 2-3 eindstand zorgde.
Leuke match waarin Kortrijk de betere ploeg was, maar W-B deed op uitzondering van de eerste 20 minuten goed mee. De onuitgegeven defensie met Sousa op de linksachter en Caufriez een centraal duo vormend met Buatu hield lang stand, maar brak in het slotkwartier. Fijn dat zowel Caufriez als Sousa die graag iets wilden bewijzen, hun kans met beide handen grepen.