StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ook groepA van p-o2 krijgt boeiende ontknoping.
Na de 2-0 winst van Moeskroen zondagavond tegen Standard is het duidelijk dat de dobbelstenen in groepA nog niet geworpen zijn. Kortrijk en Moeskroen lijken de beste kaarten op zak te hebben, terwijl voor Standard de uitzege op de Freethiel een bevlieging was die kon tot stand komen omdat W-B enkele goeie kansen liet liggen en er iets te weinig beleving in het spel zat.
Achteraf bekeken een spijtige zaak, want indien Moulin in Moeskroen iets geconcentereerder achter de bal was gaan staan voor het nemen van de strafschop in blessuretijd en W-B zaterdag de wedstrijd niet uit handen had gegeven op een moment dat het de partij onder controle had, zou het nu nog volop meedoen voor de bovenste plek in de groep. Uiteraard maakte Kortrijk het meest aanspraak op de overwinning in Beveren, maar het kon anders zijn afgelopen. Rekenkundig is W-B nog niet helemaal uitgeteld, maar indien onze jongens nog bovenaan willen eindigen op 7 mei na de laatste match in Standard moet er eerstdaags een delegatie vanuit Beveren naar Lourdes vertrekken.
Feit is in ieder geval dat door de zekerheid dat Standard zijn prijs reeds op zak had, in deze groep alles mogelijk is en dat wordt bevestigd door de reeds gespeelde wedstrijden waarin de verschillen bijzonder klein waren. Kortrijk lijkt mij de beste ploeg van de 4, maar slaagde er niet in thuis tegen Moeskroen te winnen en moet dus nog naar Le Canonnier. Het is al in Beveren en Standard langs geweest en ontvangt in het Guldensporenstadion nog Beveren en Standard. De lichtpuntjes op de Freethiel zaterdagavond waren in ieder geval het zeer bevredigende debuut van Max Caufriez in zijn eerste wedstrijd als titularis, de bevestiging ook dat onze club er goed aan doet eens na te denken een polyvalente speler als Hugo Sousa niet zomaar te laten vertrekken en ook wel dat Laurent Henkinet de voorbije weken aantoont dat het vertrouwen van Stijn Vreven hem goed doet en hij met het oog op volgend seizoen zeker zijn kandidatuur stelt als eerste doelman.

* Yellow Blue eindigt op een verdienstelijke tiende plaats.
In de derde provinciale Oost-Vlaanderen boekte YB op de laatste speeldag een logische 0-3 overwinning bij rode lantaarn Tielrode. Yeloow Blue eindigt hierdoor op de tiende plaats in een seizoen waarin het bij momenten alle kanten op kon. De ploeg is ondertussen volop bezig het seizoen voor volgend seizoen voor te bereiden en wil daarin graag een rol van betekenis spelen en meedoen voor de prijzen, liefst de mooiste ! Waasmunster en Kieldrecht spelen in deze reeks een testwedstrijd om de kampioen aan te wijzen.
In de derde klasseA zit de klad er wat in bij KSV Bornem dat met 2-1 in Torhout verloor. Hamme staat kort bij de titel na 2-0 winst tegen het Sint-Niklaas van Robby Buyens. Dirk Geeraerd was met Aalst eindelijk nog een keer aan het feest, weliswaar met de kleinste score thuis tegen Izegem. Met nog 2 speeldagen te gaan heeft Hamme 5 punten bonus op St.Eloois-Winkel.

PVW.