StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TE VROEG OM DE KAART VAN DE JEUGD TE TREKKEN ?

Wiskundig zijn er nog wel enkele pistes te bedenken die Waasland-Beveren als poulewinnaar in zijn groep uit de mouw kunnen toveren, maar omdat het maar één keer per jaar Sinterklaas is hou ik het liever bij de hoop dat de 3 resterende wedstrijden in p-o2 door Stijn Vreven zouden gebruikt worden om te experimenteren met het oog op volgend seizoen. Tot nu toe deed hij dat met mondjesmaat, ook al omdat Coulibaly, Demir en Moren, hetzij niet konden beginnen, hetzij vroegtijdig een kruis moesten maken over de play-offs, want als dat niet het geval was geweest twijfel ik of Stijn bv. Maximiliano Caufriez in de strijd had gegooid wanneer er nog iets op het spel stond.
Nu W-B in principe niet meer in aanmerking komt voor groepswinst mag er naast Max wat mij betreft nog een tweede of derde jonge gast proeven van JPL-voetbal en laat Stijntje zelf maar kieze wie !

KV Kortrijk lijkt mij halverwege p-o2 de grote favoriet voor groepswinst. Enkel thuis tegen Moeskroen ontgoochelde het enkel door niet tot scoren te komen, maar in zijn 3 gespeelde wedstrijden voetbalde het een indrukwekkend aantal kansen bij mekaar. Geen sprake van enige vermoeidheid bij de Kerels en in de wetenschap dat zij thuis W-B en een ongeïnteresseerd Standard over de vloer krijgen, zal het duo De Wilde-Belhocine nu reeds stiekem hopen op een dubbele confrontatie met de winnaar van GroepB. Enkel de uitwedstrijd in Moeskroen zou nog een verraderlijke clip kunnen worden, maar in dat geval zal de ervaring en klasse van de Kortrijksanen een sterke troef zijn ten opzichte van Moeskroen wat meer een elftal van individualisten is.

Patrick Van Wesemael.