Waasland-Beveren heeft zaterdagavond het minieme grassprietje waaraan het zich hoopte vast te klampen om nog een waterkansje te behouden op groepswinst, bruusk zien afbreken in het Guldensporenstadion. Het werd een pijnlijke forfaitnederlaag die bijna compleet op het scorebord stond halverwege de partij en in de 79ste minuut via een prachtig afstandsschot van Roland volledig gestalte kreeg. Bijzonder knap resultaat van de Kortrijkse Kerels die zonder discussie momenteel de beste ploeg zijn in groepA van play-off II en afstevenen op een indrukwekkend parcours dat haast zeker zal leiden tot een dubbele confrontatie met de winnaar van GroepB waar het er momenteel bijzonder spannend aan toegaat met nog steeds 3 teams die kans maken om door te gaan.

Na 20 minuten was er niet de minste aanwijzing dat de spelers van W-B omstreeks 22.15 uur met een zwaar pak slaag voor de broek op de spelersbus met bestemming Beveren zouden stappen. Het spelverloop was evenwichtig en genietbaar, maar nadat Stijn De Smet in de 24ste minuut voor het openingsdoelpunt had gezorgd met een fraaie trap, zakte het Wase niveau niet voor het eerst dit seizoen als een kaartenhuisje in mekaar. Kage met een kopbal na een schitterende counter die echter werd voorafgegaan door een duidelijke maar niet gefloten fout op Moulin, nam de 2-0 in de 27ste minuut voor zijn rekening. Vier minuten later was het weer prijs en ook niet voor het eerst dit seizoen na een stilstaande fase (hoekschop die door Papazoglu werd binnengekopt). Maar het dodelijk minikwartiertje zat er nog niet op, want in de 37ste minuut mocht Kage vanop de stip voor de 4-0 ruststand zorgen nadat eerst Stijn De Smet vanop diezelfde stip niet voorbij Henkinet was geraakt.

De tweede helft was uiteraard een maat voor niets waarin Henkinet zich slechts één keer diende om te draaien om een bal uit zijn netten te vissen na een prachtig schot van de Fransman Roland. Het is onmiskenbaar een feit dat uit dit soort wedstrijden het meest kan worden opgestoken en als onze technische staf daar inderdaad iets uit geleerd heeft met het oog op volgend seizoen hebben deze wedstrijden hun nut. Wat mij in ieder geval opvalt is dat W-B de keren dat het zwaar onderuit ging, in die matchen dikwijls veel goals in een tijdsbestek van een tiental minuten incasseert. Enkele voorbeelden zijn o.a. thuis tegen Lokeren eind december toen een 2-0 ruststand op enkele minuten tijd in de tweede helft te grabbelen werd gegooid met als gevolg 2-3 verlies, maar ook in Genk, vorige week tegen datzelfde Kortrijk en gisteren in het Guldensporenstadion werden op belachelijk korte tijd een pak doelpunten geslikt. Jeugdige onervarenheid ? In dat geval is het jammer dat jongens als Maric en Destorme die een vat ervaring aan boord hebben, de voorbije maanden compleet werden genegeerd. Het zijn natuurlijk geen goedkope jongens die wegen op het budget, maar als ze er toch rondlopen en betaald worden kan je er maar beter gebruik van maken lijkt mij.