StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond zeker naar Canvas kijken en luisteren.
Deze avond omstreeks 21.05 uur moeten de supporters van KSK Beveren zeker afstemmen op Canvas, want dan is er de tweede aflevering van "De Kleedkamer" en ditmaal zet Ruben Van Gucht KSK Beveren centraal. Het wordt ongetwijfeld de moeite waard om te kijken en er zal voldoende gelegenheid zijn om een pak vroegere herinneringen op te halen. Wedden dat hier en daar af en toe weemoedig zal worden geslikt en af en toe een traantje weggepinkt ?
Ik weet niet van waar de budgeten komen die voor dit soort programma's worden aangesproken, maar ik weet in ieder geval wel dat die mensen de Argentijn Gustavo Lisazo zijn gaan opzoeken (ik dacht in Mexico waar hij een schitterende filmcarrière heeft uitgebouwd). Op zichzelf geweldig tof, maar ik denk dat het vooral super tof was voor de programmamakers om dit snoepreisje mee te nemen, want Gustavo was wel een zeer degelijke aanvaller, maar wat mij betreft niet om hem zo ver achterna te reizen. Overigens, Lisazo is nog steeds vriend aan huis bij gepensioneerd oogarts dokter André Feron die in een ver verleden nog mee deel uitmaakte van de Raad van Bestuur van KSK Beveren.

* Of toch de decoder instellen ?
Vanavond zetten onze beloften de rechte lijn in naar hopelijk de eerste stap van een superbelangrijk drieluik dat in het beste geval kan uitmonden in de kampioenstitel. Om 19.30 uur is Oostende de gast op Puyenbeke, vrijdag 29 april is dat KV Mechelen en op vrijdag 6 mei trekt het Wase gezelschap onder leiding van het trio Destorme-Van Rumst-Engels naar Anderlecht voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Alle ploegen die nog in aanmerking komen voor de kampioenstitel hebben nu evenveel wedstrijden gespeeld en onze jongens voeren het klassement aan met 1 puntje voorsprong.
Vanavond kunnen de doublures o.a. rekenen op de diensten van de A-kernspelers Cissé, Ibou en Van Dooren.

* Enkele echo's na speeldag 4 van play-off II.
Het is interessant om vast te stellen dat, zelfs nog voor speeldag 4 moest beginnen, hoe fris sommige ploegen voor de dag komen en hoe uitgeblust dan weer andere aan de aftrap verschijnen. Als ik zie hoe gulzig met zijn krachten omsprong een week geleden op de Freethiel en ook afgelopen zaterdag, dan is er toch een groot verschil met W-B dat in Kortrijk zaterdag gedurende 20 minuten minstens de evenknie was, maar daarna als een pudding in mekaar zakte nadat De Smet de score had geopend. Of zou het eerder het kopje zijn dat minder fris is bij onze spelers ? Het is overigens opvallend dat een aantal sterkhouders zoals Moulin, Gano, en Schrijvers wat mij betreft een teleurstellende play-off II spelen. Thibault is zonder twijfel een schitterende speler en de belangstelling rond zijn persoontje is terecht, maar misschien toch ook wat overdreven waarbij ik mij de vraag stel of Moulin er niet goed zou aan doen nog een jaartje op de Freethiel te blijven, want een team mee over een dood moment helpen, dat heb ik de voorbije weken wel aan hem gemist. Op dat vlak lopen er bij Kortrijk wel enkele jongens rond die het waard zijn minstens evenveel interesse te genieten.
Ook opvallend : zowel Kortrijk als Oostende scoorden een doelpunt dat werd voorafgegaan door een overduidelijke overtreding (in ons geval was dat op Moulin, bij Anderlecht was Den Doncker het slachtoffer), maar op radio en televisie klonk het veel dramatischer dat een ploeg die nog in strijd was voor de titel dit moest overkomen. Hoe zou dat kunnen ?

PVW.