verslag BELOFTEN MOETEN CLUB BRUGGE LATEN VOORGAAN IN DE STAND.

Met nog 2 wedstrijden op de teller zit de beloftencompetitie in de eindfase en het heeft er alle schijn van dat de ontknoping dezelfde kant opgaat als de titelstrijd in onze tweede klasse.
De mannen van David Destorme en Johan Van Rumst lieten maandagavond een uitgelezen kans liggen om hun koppositie vast te houden na een ietwat teleurstellende 1-1 tegen Oostende.
Aanstaande vrijdag 29 april mogen zij wederom op Puyenbeke proberen deze halve misstap recht te zetten tegen KV Mechelen en op vrijdag 6 mei staat de laatste speeldag op het programma met een bezoek aan Anderlecht dat net als Club Brugge nog kans maakt op de titel. Overigens, het zou onze beloften goed uitkomen dat de onderlinge confrontatie tussen Anderlecht en Club Brugge die volgend weekend wordt afgewerkt, op een puntendeling zou eindigen.

Tegen een Oostende met op enkele cruciale posities een aantal technisch vaardige Afrikanen, zag een jeugdig W-B in de eerste helft alle kleuren van de regenboog. De bezoekers waren de beter voetballende ploeg, maar hadden desondanks een foute terugspeelbal nodig die overigens knap werd uitgespeeld, om even voorbij halverwege de eerste helft op voorsprong te komen.
Van Remoortere en Ibou hadden voor evenwicht aan de rust kunnen zorgen, maar het bleef bij 0-1 tot aan de thee.
Werk aan de winkel voor coach Van Rumst tijdens de rust die Cissé liet terugzakken centraal achterin en kuitenbijter Ito naar het middenveld stuurde, maar dat resulteerde wel vroeg na de herneming in de gelijkmaker. Een vrijschop van Hebbelinck in de 47ste minuut vond wat lichamen op zijn weg naar de keeper die kon redden met de voeten, maar Van Dooren was er als de kippen bij om de 1-1 te maken. De perfecte start voor een betere tweede helft van W-B, maar het bleef bij halve en net-niet-kansen. Ondertussen moesten alle zeilen worden bijgezet om geen averij op te lopen bij de scherpe counters van een offensief technisch vaardig Oostende. Tien minuten voor tijd werd Van Remoortere voor een revanchetackle vervroegd met rood onder de douche gestuurd. Een spijtige maar terechte puntendeling die de titelstrijd op de spits drijft. Maxim Nijs mocht zich melden voor het schouderklopje van de week omwille van zijn voortrekkersrol in de groep.
Club Brugge neemt met 23 punten de koppositie over van W-B dat 22 punten telt.
Standard dat thuis van Genk verloor heeft er 20 en Anderlecht totaliseert met een wedstrijd minder 19 punten. Spanning verzekerd de komende 2 speeldagen.

Waasland-Beveren verscheen aan de aftrap met volgend elftal :
Merveille Goblet, Jonathan Atheba (63ste minuut vervangen door Heyvaert die op zijn beurt met een blessure in de 75ste minuut werd opgevolgd door De Wree), Sebastien Ito Mavitidi (70ste minuut vervangen door De Bauw), Senne Van Dooren, Glenn Leemans, Kevin Hebbelinck (80ste minuut vervangen door Mouhine), Emre Erciyas, Ousseynou Cissé, Maxim Nijs, Gilles Van Remoortere en Ibou Sawaneh.