StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Komen en gaan op de Freethiel.
Na Aaron Dhont en Niels De Schutter kondigde Waasland-Beveren dinsdag de komst aan van OHL-aanvaller Alessandro Cerigioni. Dit 23-jarig talent met Italiaanse roots kon vooral in de eerste seizoenshelft toen Jacky Matthijssen de sportieve touwtjes bij OHL in handen had op een basisplaats rekenen, maar sinds de komst van Emilio Ferrera bleef het vooral bij invalsbeurten en kregen de herstelde Kostovski en Croiset meer speelkansen. Ik herinner mij Alessandro vooral toen hij als bijna twintiger bij Lommel voetbalde in de tweede klasse en hij het de kersverse fusieclub Waasland-Beveren enkele keren bijzonder lastig maakte, zowel in de reguliere competitie als in de eindronde. Toen al had ik Cerigioni graag naar de Freethiel zien komen, maar hij zou wat later uiteindelijk kiezen voor OHL. Goeie transfer van een jonge speler met kwaliteiten die afgelopen seizoen aan 21 selecties kwam bij OHl en 4 goals.
Minstens even opvallend dan het aantrekken van De Schutter en Cerigioni is het vertrek van bijna de volledige technische staf op uitzondering van T1 Stijn Vreven en Johan Van Rumst.
T2 Herman Vermeulen, voetbalconditietrainer Werner Martens die met Vreven vanuit Lommel mee naar het Waasland was gekomen en krachttrainer Maurits Van Damme worden bedankt voor bewezen diensten en mogen na dit seizoen uitkijken naar een andere uitdaging.
En er worden ongetwijfeld een pak overuren gemaakt op de Freethiel, want ook al deze week raakte bekend dat het Contract van Zinho Gano werd open gebroken en dit tot juni 2019.
Zinho scoorde dit seizoen een goal of 10, maar liet er minstens evenveel liggen wat af en toe voor wat vrevel zorgde bij de supporters, maar gezien zijn nog jonge leeftijd en het feit dat Gano voor het eerst in zijn nog prille JPL-loopbaan als titularis bij een club aan het seizoen begon, vond ik zijn seizoen ver van slecht en zeker hoopvol. Trouwens, van spelers die kansen, helaas soms iets te veel kansen missen, wordt anderzijds ook gezegd dat zij wel de verdienste hebben op de juiste plaats te staan. Storend was dan weer dat Zulte-Waregem zijn oog heeft laten vallen op Siebe Schrijvers, maar die heeft eerder al te kennen gegeven een verlengd verblijf op de Freethiel te zien zitten en naar verluidt wordt de laatste hand gelegd aan de afronding daarvan tussen Genk en W-B.

* Dat is nog wat anders dan met 11 Ivorianen spelen !
Er was destijds heel wat te doen over het feit dat KSK Beveren op een gegeven moment met 11 kleurlingen (weet niet meer zo goed of het echt allemaal Ivorianen waren) tussen de lijnen stond. Dat Gent en Lokeren enkele jaren daarvoor één of meerdere wedstrijden met 11 buitenlanders hadden gespeeld was bij de critici niet opgevallen omdat het een mix van blanke en donkere spelers betrof.
Deze week werd mijn aandacht echter getrokken door een opmerkelik bericht uit het Italiaanse voetbal. Afgelopen weekend immers stond er bij het eerste fluitsignaal van de wedstrijd Inter-Udinese geen enkele Italiaan aan de aftrap.
In de loop van de match vielen wel een paar Italianen in, maar ik schat dat er een twaalftal verschillende nationaliteiten aan de partij begonnen. Waarover heeft men zich hier destijds eigenlijk druk gemaakt ? Zou KSKB dan toch vooruit op zijn tijd geweest zijn ?

PVW.