StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB REVANCHE, SPORTIEVE PLICHT EN VOLGEND SEIZOEN.

Het wordt een koulijke bedoeling zaterdagavond wanneer W-B op de Freethiel gastheer mag spelen voor Moeskroen dat echter nog niet is uitgeteld voor groepswinst. Althans, dat mag ik afleiden aan de interesse van onze supporters voor de 2 vorige confrontaties met Kortrijk die zelfs nog van enig belang waren. Voorbeschouwen heeft eigenlijk maar weinig zin meer en toch betrap ik mij op het feit dat mijn verlanglijstje nog 3 puntjes bevat.

Na de afstraffing in Kortrijk vorig weekend beloofde Thibault Moulin een revanche aan de supporters tegen Moeskroen. Geen slecht idee, maar Thibault doet er wijs aan misschien zelf het goeie voorbeeld te geven, want sinds hij bijna dagelijks in de pers aan een Belgische topclub wordt gelinkt lijkt Moulin de pedalen wat kwijt te zijn. Nonchalante strafschop genomen in Moeskroen die indien hij was binnen gegaan voor een andere benadering van de dubbele confrontatie met Kortrijk had kunnen zorgen. Het beslissende in het spel van Moulin is wat verdwenen en dat hebben we gemerkt aan de resultaten. Naast de verhoopte revanche is er natuurlijk het feit dat W-B het aan zichzelf en zijn supporters verplicht is zijn sportieve taak te vervullen. Moeskroen is immers nog niet uitgeschakeld voor groepswinst en het zou unfair zijn ten opzichte van Kortrijk en Standard wanneer W-B er met zijn pet naar gooit zaterdag. Bij mijn derde wenspuntje mogen gerust de nodige vraagtekens worden geplaatst. Kan er in de gegeven omstandigheden met een bijna voltallige technische staf die moet opstappen, ernstig naar volgend seizoen toe worden gewerkt.

Play-off II halen was een bevrijding en de bekroning van een sportief zeer geslaagd seizoen. Maar ondertussen is die po2 toch een en ander aan het stuk maken, want wat blijft er aan enthousiasme nog over van die geweldige 1-0 overwinning tegen Anderlecht op de voorlaatste speeldag ? Wat mij betreft kan het dus niet snel genoeg afgelopen zijn. Vreemd toch, maar het voelde raar aan dat Westerlo na de laatste speeldag tegen W-B wel was gered, maar niet meer in actie diende te komen. Zij hebben dus geen risico meer gelopen op gezichtsverlies en als beloning nog een flinke portemonnee zakgeld meegekregen. Iets om over na te denken bestuur ?

Patrick Van Wesemael.