StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg PLAY-OFF II EEN BEETJE GLANS GEGEVEN.

Waasland-Beveren heeft aan zijn schamel puntje dat het tot nu toe behaalde uit 4 wedstrijden in po2, een waardeloze maar deugddoende driepunter toegevoegd.
Moeskroen dat volgend weekend op Le Canonnier Kortrijk ontvangt, moest hopen op een puntendeling in Kortrijk-Standard en zelf uiteraard met de volle inzet uit Beveren vertrekken om nog in aanmerking te komen voor groepswinst. Door diverse omstandigheden had Stijn Vreven zijn elftal op een zestal plaatsen moeten wijzigen ten opzichte van de forfaitnederlaag van vorig weekend in Kortrijk.
Voorafgaande aan dit duel werd David Destorme uitgezwaaid en bedankt voor bewezen diensten in een profcarrière waaraan veel jonge gasten een voorbeeld mogen nemen. Thibault Moulin werd dan weer in de bloemetjes gezet als meest verdienstelijke speler van het seizoen waarbij ik mij graag aansluit, echter met die critische bedenking : Moulin speelde gisteren niet, officieel vanwege last aan de aductoren, maar alhoewel ik geen medicus ben twijfel ik er aan of die in het hoofd zitten.
Ik maakte zaterdag nog een tweede bedenking na eerst om 18 uur de match Charleroi-Lokeren op televisie te hebben gevolgd : ook Harbaoui trekt, wellicht zoals Moulin op de Freethiel, straks de deur achter zich toe op Daknam, maar wat een verschil. Harbaoui speelt een sterke po2 als dank aan zijn werkgever om zich terug op de voetbalkaart te kunnen zetten met een mooie transfer naar Italië als gevolg. Moulin is een schitterende speler die ik graag een transfer naar een grote club gun, maar zoveel heisa na 1 prima seizoen (play-off II niet meegrekend, want daarin heeft hij absoluut zijn stempel niet kunnen drukken), vind ik er een beetje over. Vorig weekend na de 5-0 in Kortrijk was hij de eerste om te roepen dat er revanche moest genomen worden tegen Moeskroen voor de supporters, maar uit vrees dat er iets aan de aductoren in zijn hoofd zou gebeuren bleef hij risicoloos langs de zijlijn toekijken. Dapper lijkt mij anders.

En toch ook nog iets vertellen over de match natuurlijk. Zeer degelijke eerste helft van Waasland-Beveren met een blitzstart en al na 7 minuten een knap doelpunt dat het gevolg was van een dito aanval. Eerst Milosevic met een trap op de lat en vervolgens afleggen van Vanzo tot bij Schrijvers die eindelijk nog eens de weg naar de netten vond. Het ging in het eerste bedrijf overigens vlot heen en weer met een tweetal uitstekende interventies van Merveille Goblet waardoor de ruststand na 45 minuten genietbaar voetbal met 1-0 werd gehaald.

De tweede helft was een stuk minder boeiend. W-B had blijkbaar iets te diep in het krachtenarsenaal getast en de bezoekers waren niet bij machte om daarvan te profiteren. Het bleef dus bij een verdiende en prettig aanvoelende 1-0 overwinning. Door de late winst van Kortrijk zijn de prijzen in GroepA verdeeld, maar het zou tof zijn wanneer Waasland-Beveren volgend weekend in Standard een laatste poging onderneemt om zijn teleurstellend begonnen play-off II alweer een tikkeltje meer op te poetsen. Het zou enkel voor de statistieken van belang zijn, maar een seizoen afsluiten met een mooi resultaat, daar blijft altijd wel iets van hangen. Nog meegeven dat Ibou Sawaneh in de slotfase van de wedstrijd na geruime tijd van blessures zijn wederoptrede in het fanion van W-B maakte.

Patrick Van Wesemael.