StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Rudy Camacho wordt een W-B'er.
Het succesverhaal van Moulin, Cissé en ook wel Gary Coulibaly zet W-B aan verder op de Franse markt te blijven speuren en die zoektocht is uiteindelijk uitgemond bij Rudy Camacho. Deze 25-jarige Fransman verdedigt momenteel de kleuren van de Franse derdeklasser Sedan waar hij onze scouts kon overtuigen als centrale verdediger. Het is altijd lastig het niveau van een speler en de reeks waarin hij uitkomt correct in te schatten, maar vast staat dat de Franse derde klasse best hoog staat aangeschreven en er heel wat talent rondloopt. Het aantrekken van Camacho laat toe te veronderstellen dat W-B geen verdere pogingen zal ondernemen Coulibaly een nieuw contract aan te bieden omdat hij sowieso als verdedigende middenvelder was aangetrokken, maar het als noodoplossing centraal achterin toch ver van slecht deed. En ik zou als ik in de plaats van Vreven en W-B mocht beslissen, nog eens goed nadenken alvorens ook Valtteri Moren langs de achterdeur te laten gaan.

* Ook Glenn kent er wat van.
Er wordt vanuit de Beverse entourage wel vaker gewezen naar Stijn Vreven naar wat voor de ene een harde aanpak wordt genoemd en voor de andere een negatieve instelling heet. Nu is er een wereld van verschil tussen hard en negatief, want als een harde aanpak door de trainer wordt gehanteerd en hij scheert daarbij iedereen over dezelfde kam, van spelers tot collega's uit de technische staf over bestuur tot supporters, dan heb ik daar geen enkele moeite mee. Trouwens, we moeten er van uitgaan dat de keuze voor die aanpak als enige bedoeling heeft om er voor te zorgen dat de zonet geciteerde partijen er beter van worden en als dat zo is komt de club als grote winnaar uit de trommel. Ik kwam tot dit artikel na het beluisteren van de persbabbel van Glenn De Boeck na de wedstrijd WB-Moeskroen en waarin de gewezen coach van Waasland-Beveren toch wel bijzonder hard was voor een aantal van zijn spelers. Glenn vond overigens de overwinning van W-B ruim verdiend en complimenteerde Merveille Goblet met zijn sterke prestatie. Hij nam vooral het chaotisch verdedigen van zijn ploeg zwaar op de korrel en hoopte dat er voor enkele van zijn spelers die beweren een stapje hoger mee te kunnen, zaterdagavond GEEN scouts op de tribune zaten. Hard, maar eerlijk en terecht opgemerkt van de flamboyante De Boeck die nog meegaf graag bij M-P te willen blijven en die opvatting deelt met zijn bestuur, maar voorlopig staat er niets op papier.

En uit een persbabbel van de tegenstander citeren zonder daarbij de eigen trainer aan het woord te laten, dat kan uiteraard niet. Stijn Vreven klonk heel opgelucht na het inschrijven van de eerste overwinning in play-off II. Hij op zijn beurt complimenteerde enkele spelers die dit seizoen niet zoveel aan voetballen toekwamen in het fanion en desondanks zaterdag mochten terugblikken op een puike wedstrijd, voor sommigen zelfs niet op hun favoriete positie en hij noemde daarbij de naam van Zakaria M.Sila die volgens Stijn als hij top is een goeie voetballer is.
Vreven was ook van mening dat Waasland-Beveren mag terugblikken op een qua spel niet onaardige play-off II, het kwartier in Kortrijk niet meegerekend waarin 3 goals werden geslikt.

PVW.