StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bornem-WB wederom opgenomen in het oefenprogramma.
Play-off II eindigt komend weekend, maar play-off I doet er nog 4 speeldagen bij. Desondanks maken de eersteklassers thans al volop werk van hun oefenprogramma en tof vast te stellen dat er ook volgend seizoen een oefenwedstrijd tussen Bornem en Waasland-Beveren aankomt. Het is misschien nog wat vroeg om al te spreken van een klassieker, maar deze omschrijving krijgt stilaan meer en meer gestalte. Er is altijd een goeie samenwerking geweest tussen de Klein-Brabanders en de Waaslanders waardoor heel wat jeugdspelers van Breeven naar de Freethiel verhuisden om er aan hun toekomst te werken. Het meest bekende voorbeeld is dat van Bjorn Vleminckx rond wie het overigens de laatste tijd heel stil is, maar dat is het waarschijnlijk niet op zijn bankrekening.
Maar zowel in een verder als recent verleden kwamen er ook spelers hun voetbalgeluk zoeken in Bornem met Gouden Schoen Jean Janssens als bekendste voorbeeld en afgelopen seizoen nog Arne Van den Eynde en Tom Vermeire. In de voorbije voorbereidingscampagne bracht de spelersbus en een delegatie van het bestuur na de wedstrijd een bezoekje aan ons supporterslokaal 't Kasseibaantje, een geste die uiteraard op veel sympathie kon rekenen bij de supporters.

* Club pakt kampioenstitel bij de beloften.
In de Jupiler Pro League ligt Club Brugge na 6 speeldagen op titelkoers, maar het goeie voorbeeld werd maandagavond al gegeven door de beloften van Blauw-Zwart die met 2-0 de baas bleven van Standard en met 27 punten uit 14 wedstrijden niet meer kunnen worden bijgehaald door W-B of Anderlecht. Voor de tweede plaats heeft Paars-Wit de beste papieren. Het heeft 2 punten minder dan Waasland-Beveren, maar het moet nog naar Genk en ontvangt vervolgens thuis de mannen van Johan Van Rumst en David Destorme. W-B heeft zijn lot om knap tweede te eindigen dus in eigen handen, maar het moet dan wel liefst met een driepunter terugkeren uit Brussel en nu er niks meer op het spel staat en een aantal jongens reeds vernomen hebben dat zij mogen vertrekken in Beveren, wordt dat lastig. Sowieso een schitterend seizoen van onze jonge Leeuwen die tot de voorlaatste speeldag het vuur aan de schenen konden leggen van Blauw-Zwart.
Alvast een dikke proficiat aan de doublures van Club Brugge met het behalen van de kampioenstitel.

PVW.