StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOPEN OP WAARDIG AFSCHEID VAN PO2.

Zaterdagavond is de kracht van "winnen" nog eens in de verf gezet. In een wedstrijd die er niet meer om deed en begrijpelijkerwijs ook in een troosteloos decor werd afgewerkt, was opluchting over de eerste zege in PO2 het codewoord. Glenn De Boeck had het na de match in zijn persbabbel over een ondermaatse prestatie van zijn spelers in defensief opzicht, maar Stijn Vreven zag een W-B dat zwierig voetbalde met technisch vaardige spelers als Schrijvers en Milosevic. Zit een herhaling van dit vertoon er morgen op Sclessin ook in ?

Ik heb de wedstrijd Kortrijk-Standard niet van nabij gevolgd, maar van de flitsen in Sporza Radio onthou ik alvast een dartel voetballend en piepjong Standard dat echter voor geen of onvoldoende doelgevaar kon zorgen. Er stonden echter een aantal getalenteerde jonge snaken in de ploeg waarover de verslaggever van dienst vertelde dat zij qua gestalte niet zouden opvallen bij de U13 of U14 van de Rouches. Yannick Ferrera is dus al volop aan het evalueren welk jong bloed hij volgend seizoen in de strijd kan gooien. Als de Luikenaars ook zaterdag tegen Waasland-Beveren met dit soort experimenten verder gaan valt er misschien wel iets te halen in Standard, maar dan mag er alvast niet van onderschatting worden uitgegaan.

Kunnen de mannen van Stijn Vreven zich zaterdag nog een laatste keer opladen dit seizoen ? Hoe men het ook draait of keert, het blijft een wedstrijd op het veld van een Belgische grootheid en huidig bekerwinnaar en onze jonge gasten die er misschien van dromen ooit voor deze club te mogen spelen, zullen stiekem hopen op een goeie wedstrijd of doelpunt in Standard. Deni Milosevic (thans nog eigendom van Standard) en Merveille Goblet hebben een Sclessin-verleden en willen zich vast tonen in de Vurige Stede.

Patrick Van Wesemael.