StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B shopt bij Westerlo.
Vrijdag raakte bekend dat Jens Cools volgend seizoen de kleuren van Waasland-Beveren zal verdedigen en dat is een prima keuze, want die is ongetwijfeld goed uitgerust.
Cools is een centrale middenvelder van 25 die regelmatig zijn doelpuntje meepikt en afgelopen seizoen nog een sterkhouder in het team van Bob Peeters. Jens is geen wereldvoetballer, maar een speler die op geen inspanning kijkt. Een type clubspeler die perfect moet passen in een familieclub als Waasland-Beveren. Heel goeie transfer van alweer een Belgische speler en ditmaal met een pak ervaring, ook op het hoogste niveau. Het vertrek van Jens heeft bij de supporters van Westel al heel wat reacties van grote ontgoocheling losgemaakt wat er op wijst dat Cools een gewaardeerde clubspeler is. Van harte welkom Jens en dat geldt ook voor Nicolas, maar daarover lezen jullie meer in het volgende puntje.

* Limburgs talent kiest voor het Waasland.
De 17-jarige Nicolas Orye heeft dinsdag een driejarig contract getekend bij Waasland-Beveren. Orye begon het seizoen bij de beloften van Patro Maasmechelen, maar door toedoen van gewezen international Nico Claesen die omstreeks de jaarwisseling het sportieve roer in handen kreeg bij de vereniging uit de Proximus League, werd Nicolas overgeheveld naar de A-kern waarin hij ondertussen driemaal de weg naar de netten vond. Orye is 1.93 meter groot en stond naar verluidt in de belangstelling van meerdere eersteklassers waaronder Club Brugge. Ik sluit mij aan bij het absoluut toe te juichen streven van onze club om jeugdig Belgisch talent naar Beveren te halen, maar laat ons hopen dat het streven naar een ideale mix met iets meer ervaren spelers eveneens een doelstelling is.

PVW.