StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg PLAY-OFF II AFGESLOTEN ZONDER STUNTJE.

In play-off II stunten is sowieso moeilijk omdat dit competitiestaartje niet naar waarde wordt geschat en daarom is het hoogst haalbare een stuntje. Dat is er ook zaterdag in de vroege vooravond op Sclessin niet gekomen, want Waasland-Beveren verloor al bij al kansloos met 2-0 bij een beter Standard.
Wanneer de Rouches met een meer compleet elftal dan W-B aan een thuiswedstrijd beginnen moet de tegenstander top zijn en dat waren de mannen van Stijn Vreven zaterdagavond niet. Het is geen excuus, maar op dat vlak zat de loting van de Waaslanders niet mee aangezien het in zijn eerste en laatste groepswedstrijd Standard in de ogen keek. In de eerste match moesten de Luikenaars voor de buitenwereld de indruk wekken het spel eerlijk te spelen (en daar hebben we uiteraard niks tegen) en in de wedstrijd van gisteren liet het zich raden dat Standard na een uiterst bewogen seizoen op een waardige manier afscheid wou nemen van zijn publiek. W-B kwam de verdienste toe daar niet echt aan te willen meewerken en speelde vooral in de eerste helft bij momenten TE potig voor een eindeseizoenswedstrijd zonder enig belang. Een alweer fel vertimmerd W-B raakte in de openingsfase geen bal en de voorsprong van de thuisploeg in de 8ste minuut was daarvan het logische gevolg, ook al kwam het doelpunt van Santini tot stand door een slechte voorzet die afweek en zo knap kon worden afgerond door de topschutter van Standard. Tot aan de rust kwamen de Waaslanders niet voor in het stuk, tenzij bij enkele omstreden tussenkomsten van Oa. Deni Milosevic die zowel onnodig als omstreden waren zodat de rust na teleurstellende 45 minuten oorlogsvoetbal bij 1-0 werd bereikt.
De tweede helft was aangenamer om volgen en vooral meer op voetbal gericht. Vanzo was met een schittterende dribbel dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn vuurpijl strandde op de dwarslat, een lot dat even later ook een poging van Edmilson onderging. De Braziliaanse Belg zou bij het ingaan van het slotkwartier wel de 2-0 voor zijn rekening nemen waarna de ingevallen Livio Nabab nog voor wat Waas spervuur mocht zorgen, maar de 2-0 tussendstand werd ook de eindstand.

Vandaag nemen technische en medische staf, spelers en bestuur afscheid van het seizoen 2015-2016 en dat doen ze met een afsluitende barbecue. Op 10 juni zal een gedeelte van de groep mekaar terugzien op de eerste training, maar naar goede gewoonte zullen een aantal jongens vertrekken en ondertussen zijn er ook al een vijftal nieuwe gezichten die vanaf dan de Wase troepen komen vervoegen. Bedankt aan de hele crew die aan dit aangenaam seizoen hun steentje hebben bijgedragen. Jammer dat voor de vierde opeenvolgende keer play-off II niet iets meer heeft gebracht dan de supporters hadden gehoopt, maar wellicht was de citroen alweer tot de laatste druppel uitgeperst en ook dat heeft uiteraard te maken met kwaliteit, want de ene vrucht heeft al wat meer sap dan de andere. Dikke proficiat ook aan de supporters van Waasland-Beveren omdat zij zowel op de Freethiel als bij de verplaatsingen zich voorbeeldig hebben gedragen.

Patrick Van Wesemael.