StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bestuur wacht nieuwe uitdaging.
Het Bosman-Arrest dat destijds werd ingevoerd om spelers beter te beschermen heeft juridisch ongetwijfeld zijn nut gehad, maar het is gelukkig nog altijd zo dat de kleinere clubs in belangrijke mate kunnen overleven door een goed functionerend transferbeleid op poten te zetten. De kleinere clubs zijn vaak minder interessant voor financieel sterke bedrijven waardoor deze verenigingen elk jaar opnieuw hopen op het aantrekken van een witte merel of een zwarte parel, want wanneer daarmee goed wordt omgesprongen kan enerzijds de club haar financiële verplichtingen beter nakomen en tegelijkertijd weer op zoek gaan naar een nieuw hebbeding. Logisch enerzijds, maar anderzijds ruikt het toch wederom wat naar mensenhandel en was het voorkomen daarvan niet de bedoeling van het Bosman-Arrest ?

De voorbije jaren was het aan de man brengen van spelers naar wie weinig vraag was en liefst voor een goeie prijs, één van de kerntaken van het bestuur van Waasland-Beveren. Een schier-onmogelijke job natuurlijk, want hoe speel je het klaar om geld te maken van een speler die men niet aan de straatstenen kwijt kan. Maar na regen komt zonneschijn, want dit seizoen maakt onze club "gelukkig" kennis met de keerzijde van de medaille. Toeval, goed gegokt of het gevolg van het bewust kiezen voor een totaal andere transferpolitiek, feit is dat dit seizoen meerdere spelers werden aangetrokken met potentie en dat biedt uiteraard perspectief. Alhoewel het de bedoeling moet zijn van elke club om goeie spelers zo lang als mogelijk aan zich te binden, staat er meestal tegenover hun vertrek een mooie compensatie in de vorm van een aardige som op de bankrekening of het betrekken van nieuwe spelers als pasmunt. Een gezond probleem, maar alweer niet gemakkelijk als bestuur om de juiste beslissingen te nemen. Als beste voorbeeld kunnen we hier misschien Steeven Lengil aanhalen. De wervelende manier waarop hij aan het seizoen bij Waasland-Beveren begon liet vermoeden dat hij reeds aan de winterstop en na amper 6 maanden W-B onze club zou verlaten. Ongetwijfeld is er toen vraag naar Lengil geweest, maar uit respect voor de supporters heeft het bestuur toen wellicht de boot afgehouden in de hoop dat Steeven er nog een goeie tweede seizoenshelft zou aan toevoegen. Slecht gegokt of part of the game ? Sowieso lastig voor een bestuur en hiermee houdt het verhaal voor dit seizoen nog niet op, want naast Thibault Moulin zou er nu ook vanwege Club Brugge interesse zijn voor rechtsachter Laurent Jans nu een vertrek van Meunier bij Blauw-Zwart aan de orde is. Spelers met tegenzin aan hun contract houden is weinig opportuun en daarom maar smeden terwijl het ijzer warm is zeker ? Jammer natuurlijk, want supporters en uiteraard ook de trainer en het bestuur keken ongetwijfeld belangstellend uit naar de progressie die spelers als Moulin en Jans op de Freethiel zouden maken in hun tweede seizoen, maar uiteraard is ook bij deze jongens mogelijk wat met Lengil al na een half seizoen is gebeurd, nl. stagneren.

Voor een goed begrip : De kans dat Moulin blijft is zo goed als uitgesloten, maar een vertrek van onze Luxemburgse international staat niet eens in zijn kinderschoenen en is misschien net iets meer dan een gerucht. Moraal van het verhaal : het bestuur van Waasland-Beveren wordt plots geconfronteerd met een verhaal van interesse voor zijn spelers en dat is wennen durf ik veronderstellen. Als supporter kan men dat vervelend vinden, het is ook wel het bewijs dat er goed gewerkt werd de voorbije maanden en uiteindelijk moet het de bedoeling zijn tot een deal te komen waarin alle betrokken partijen zich kunnen vinden. Goeie spelers zien vertrekken is altijd spijtig, maar wanneer deze worden opgevolgd door waardige vervangers verdwijnt die spijt als sneeuw voor de zon.

PVW.