StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* "De Kleedkamer" was alweer een beetje Bevers getint.
Maandagavond was de bijdrage van Ruben Van Gucht in De Kleedkamer op Canvas gewijd aan Eendracht Aalst en veelzeggend was dat er wederom een SKB-gehalte in zat, weliswaar eentje met een dubbel gevoel. Voor het positieve gedeelte zorgde Edwin Van Ankeren die bij mijn weten niet één keer de naam van SK Beveren noemde, maar het vallen van de naam Edwin Van Ankeren maakte bij mij toch weer heel wat positieve emoties los. Als eerste herinnering flitste de memorabele partij in tweede klasse tot mij door van 17 november 1990 bij de buren van Sint-Niklaas toen Edwin en Peter Van Vossen Puyenbeke wellicht de grootste vernedering uit zijn geschiedenis toediende. In wat een topper moest voorstellen sneden Van Ankeren en Van Vossen 90 minuten lang als een mes door de defensie van de Klaasjes alsof het boter was met als resultaat een 1-6 overwinning en 4 goals van Edwin. Opvallend : een Nederlander die bescheiden is, het is een zeldzaamheid, maar Van Ankeren komt zeker voor op de shortlist, want hij minimaliseerde wel erg opvallend zijn eigen voetbalkunde ten opzichte van zijn toenmalige Aalsterse ploegmaat Gilles De Bilde.
Het gedeelte dat mij persoonlijk echter het meeste aansprak was het verhaal van het overlijden van de vader van Leo Vanderelst op de tribunes in Beveren tijdens SK Beveren – Eendracht Aalst. Dit drama speelde zich kort naast mij op de zittribune af op een ijzige zaterdagavond en benadrukte nog maar eens de relativiteit van de sport/resultaten ten opzichte van het menselijk leed dat zich dagelijks rondom ons voltrekt.

* Niet gelukt Frank, goed gezien Wes.
Na De Kleedkamer maandagavond was er naar goede gewoonte Extra Time en alhoewel er naast de Rode Duivels enkel over Anderlecht-Oostende en Gent-Club Brugge werd gepraat, wilde Frank Raes per se de fout van Deni Milosevic op Kosanovic tijdens Standard-WB tonen. Een onschuldige duw van Deni met zware gevolgen voor de Standard-verdediger en toekomstige ploegmakker van Milosevic, want een kruisbandletsel zal hem een half jaar van de velden houden. Gelukkig was er Wesley Sonck om niet de ernst, maar wel de ingreep te relativeren waarbij Filip Joos het niet kon laten op te merken dat dit soort duwfouten de laatste tijd meer en meer voorkomen.

PVW.