StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dan hadden we het toch goed gezien !
Begin deze week was het niet meer dan een gerucht, maar ondertussen lijkt het er wel op dat Club Brugge wel degelijk Laurent Jans hoog op zijn verlanglijstje heeft staan. In die mate zelfs dat een Vlaamse krant deze week zelfs met een bedrag naar buiten kwam wat op zichzelf vreemd is aangezien er in het contract van Laurent geen sprake is van een vooraf afgesproken transfersom.
Waar ik het in deze beschouwing even over wil hebben is het bizarre feit dat de toekomstige kampioen, want daar mogen we toch van uitgaan, zoveel interesse betoont voor een aantal spelers van Waasland-Beveren en dat is zeker een compliment voor zij die deze jongens naar de Freethiel hebben gehaald en voor onze technische staf die creatief met de kwaliteiten van, in dit geval Moulin en Jans, aan de slag is gegaan. Het feit dat Blauw-Zwart zijn oog heeft laten vallen op de Luxemburgse international Jans is enerzijds boeiend omdat Laurent nu eenmaal 25 procent uitmaakte van de op één na meest gepasseerde defensie van de Jupiler Pro League, maar anderzijds ook de bevestiging van hetgeen wij hier het voorbije seizoen meermaals hebben verteld (en afgaande op het aantal tegendoelpunten was dat niet logisch) louter individueel van Jans tot Demir en van Sousa over Moren, Buatu en Coulibaly, echt wel kan gesproken worden over goeie spelers. Alleen, en dat is natuurlijk niet onbelangrijk, door uiteenlopende oorzaken zoals blessures, spelers die niet op tijd bij de groep aansloten enz. bleef het zoeken naar de juiste match en eerlijk gezegd, na 36 speeldagen (PO2 dus inbegrepen) had ik nog steeds het gevoel dat het lek niet boven was. Zou de vergelijking opgaan van een leuk stel dat op papier perfect bij mekaar past, maar dat in de praktijk de relatie toch geen succes is.
We hadden echter wel door dat de genoemde verdedigers (Coulibaly was zelfs een noodoplossing) gasten met potentie zijn en zo denken ze er blijkbaar in het geval van Jans in Brugge ook over.

PVW.