StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Proficiat Blauw-Zwart.
Omdat, zelfs met een play-off I, er uiteindelijk een kampioen uit de bus moet komen, heeft Club brugge zich zondagnamiddag met een klinkende 4-0 overwinning gekroond tot landskampioen en daar hoort een proficiat bij. Met een dikke proficiat heb ik al wat meer moeite, want alhoewel ik in het titeldebat geen favoriet had, is Blauw-Zwart wat mij betreft de kampioen van de grijze middelmaat. Een viertal weken na mekaar goed tot heel goed voetballen volstond om de zwakke concurrentie van zich af te schudden. De beste van de slechtsten ? Brugge is zeker de verdiende kampioen, maar het feit dat een zwak Anderlecht en na de jaarwisseling onherkenbaar teruggevallen Gent al bij al nog zolang in koers konden blijven, zegt voldoende over het niveau van de JPL en de kersverse kampioen. Met dit materiaal had Blauw-Zwart wanneer het een regelmatig (niet eens goed) kampioenschap had gespeeld play-off I tot een formaliteit moeten degraderen. Maar over een paar weken wordt daar uiteraard niet meer over gesproken en staat in de statistieken keurig de veertiende landstitel van de Bruggelingen bijgeschreven en dat is heel mooi.
Trouwens, als destijds Anderlecht wat scherper was geweest had wellicht ook SK Beveren meer moeite gehad om kampioen te worden, maar de ene zijn dood is nu eenmaal de andere zijn brood en daar moeten we verder maar niet over zeuren.

Waar ik gisteren vooral moeite mee had was het bericht dat spelers, technische en medische staf, familie en bestuur van Club Brugge een accommodatie hadden afgehuurd om de titel alshetware in privé-sfeer te vieren. Laat vandaag maandag een dag zijn waarop het hele Brugse gezelschap beschikbaar is voor de supporters, ik vind het onwaarschijnlijk dat de Brugse fans waarvan voorzitter Verhaeghe beweert dat zij de beste zijn van België (hij had waarschijnlijk oordopjes in toen een bommetje ontplofte tijdens de wedstrijd en de partij even moest worden stilgelegd), niet samen dit intens moment mochten beleven. Dit lijkt mij weinig respectvol ten opzichte van het trouwe Brugse publiek van een voorzitter die denkt dat hij het voetbal heeft uitgevonden en wellicht dacht dat hij alles goedmaakte door in een kort woordje meteen na de wedstrijd als eerste de supporters te bedanken. Het bestuur van Waasland-Beveren wordt waarschijnlijk nooit meer met een vergelijkbare luxesituatie geconfronteerd, maar ik ben er van overtuigd dat zij het anders zouden aanpakken. Nu ja, 11 jaar wachten op een titel levert vele vaten frustraties op en misschien was het toch niet zo wijs om die met de fans te delen en dus toch verstandig van Bart Verhaeghe ?
Beste Meneer Mannaert en Meneer Verhaeghe, ik wil mijn standpunt graag wat milderen als jullie straks bereid zijn een goeie prijs te geven voor Moulin en Jans, of zouden er ondertussen andere kapers op de kust zijn ? Blijkbaar staat het afleggen van medische tests de bekendmaking van enkele Beverse nieuwkomers nog in de weg. Het wordt dus nieuwsgierig uitkijken de komende dagen naar het nieuws op de website van Waasland-Beveren.

PVW.