StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt Floriano extra transfer ?
Gisteren vergat ik in mijn overzichtje van de nieuwkomers en vertrekkers Niels De Schutter te vermelden. Als Waasland-Beveren zijn degelijke prestatie van vorig seizoen in het eindklassement wil herhalen of verbeteren, is het zinvol de kern in de breedte te versterken en in die optiek moet de komst van Niels worden gezien. Het is net als Cools en Cerigioni een speler van wie vooraf moeilijk te voorspellen valt of hij meteen in staat is een basisplaats af te dwingen, maar het is sowieso een trio dat op elk moment en ieder in zijn stijl, gemotiveerd aan een invalsbeurt mag worden verwacht.
Maar ik zou het hebben over Floriano Vanzo die vorige week zijn krabbel zette onder een nieuwe driejarige verbintenis op de Freethiel. Eerlijk is eerlijk, toen hij in de winter van 2015 vanuit Moeskroen naar het Waasland kwam, had ik de nodige twijfels over hetgeen de Italo-Belg aan de kern van een eersteklasser kon toevoegen. Hij zou de daaropvolgende weken nauwelijks spelen, maar toen hij en M.Sila in play-off II vorig seizoen van Brepoels een kans kreeg zag ik maar weinig aanleiding om mijn mening te herzien. Is het de aanpak van Vreven geweest of is Floriano zelf in enkele maanden tijd een stuk rijper en wijzer geworden, feit is dat Vanzo dit seizoen merkelijke progressie heeft gemaakt en dit ongeacht zijn 2 goals tegen Anderlecht waarvan het laatste goed was voor een driepunter. Maar los van die goals geeft Floriano tijdens een invalsbeurt altijd een zeer gedreven indruk en heeft hij nu eenmaal enkele gegeerde bewegingen in zijn trukendoos.
Precies daarom is de contractverlenging van deze polyvalente voetballer een goeie zaak voor de club en de speler zelf uiteraard en eigenlijk ben ik van mening dat ook M.Sila onder leiding van Stijn Vreven op korte tijd flink was vooruitgegaan, maar dat heeft helaas voor Zakaria niet tot een verlengd verblijf op de Freethiel geleid.

PVW.