StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jonas Ivens is naar eigen zeggen weer thuis op de Freethiel.
Je zal deze verwelkoming toevallig in een verstrooide bui lezen en uitgaan van het feit dat Jonas Ivens binnenkort aan een derde hoofdstuk op de Freethiel begint. Gezien de leeftijd van Ivens (32) zou dat perfect mogelijk zijn en ook het aantal hoofdstukken klopt wel, maar tot verrassing van velen keert Jonas terug naar de heimat als physical coach en niet als voetballer.
Dit rasecht Bevers jeugdproduct stak een eerste keer ernstig de neus aan het venster van het Beverse fanion in een periode dat Herman Helleputte de sportieve plak zwaaide bij KSKB en de basiself op dat moment om het wat oneerbiedig uit te drukken "zwart van het volk zag". Geen kwaad woord over mijn Ivoriaanse vrienden hoor, maar als grootste slachtoffers van dat Afrikaans geweld werden toen vooral Bjorn Vleminckx en Jonas Ivens genoemd.
Beiden zochten na de bekerfinale van 2004 tegen Club Brugge elders hun voetbalgeluk, maar enkele jaren geleden belandde Jonas middels een uitleenbeurt van Groningen tijdens de winterstop wederom op de Freethiel.
Het werd alweer geen onverdeeld sportief succes, want het bleef, wellicht mede door de vraagprijs van Groningen, bij een uitleenbeurt van 6 maanden.
Vorig seizoen werd Ivens door Cercle uitgeleend aan Deinze, maar met ingang van volgend seizoen maakt de Beverenaar wiens ouders altijd in de buurt van de Klapperstraat hebben gewoond, deel uit van de technische staf. Hij wordt dus de opvolger van Werner Martens als Physical coach en dat lijkt mij een geweldige uitdaging voor deze sympathieke prille dertiger. Ivens is een intelligente gast die hogere studies heeft gedaan en van de vele vrijetijd die een profvoetballer geniet, gretig gebruik heeft gemaakt om her en der bijkomende diploma's op zijn palmares te laten inschrijven.
Een schitterende zaak voor Waasland-Beveren dat een man die het Freethielhuis zo goed kent een functie krijgt binnen onze sterk verjongde technische staf. Ik heb het echter altijd wat jammer gevonden dat de entourage van Ivens vaak met een wat beschuldigende blik naar KSK Beveren heeft gewezen alsof de situatie/toestand in het Guillou-tijdperk een bewuste koers tegen de eigen jeugdspelers was. De realiteit was niet anders dan gewoon pure noodzaak, maar het heeft weinig zin deze polymiek nu weer aan te wakkeren. In naam van de fans, welkom thuis Jonas !

* Beverse jeugd zit in B-reeks.
De hervormingen in tweede en derde klasse zijn niet aan mij besteed en dat heeft niks te maken met een of andere vorm van minachting, maar alles met onvoldoende studiewerk. Nu ben ik een leek op het vlak van het jeugdvoetbal, maar van dat front bereikte mij eerder deze week iets minder goed nieuws.
Blijkbaar wordt er ook daar, net zoals in de lagere reeksen nationaal, gemorreld aan het systeem en werden de jeugdreeksen ingedeeld in een A en een B-reeks. De hiervoor gebruikte criteria zijn o.a. accommodatie, gediplomeerde trainers, doorstroming, resultaten enz. Op basis hiervan werd (en ik mag aannemen dat dit over meerdere seizoenen is gebeurd) een reeksindeling voor komend seizoen gemaakt en daaruit blijkt dat Waasland-Beveren in de B-reeks werd ondergebracht. De exacte samenstelling van de reeksen is mij niet bekend, wel dat Lierse en OHL in de A-reeks zitten en dat is knap voor ploegen die thans toch niet meteen de meest vrolijke periode in hun clubgeschiedenis beleven. Ongetwijfeld een prima uitdaging voor de jeugdwerking van W-B om zo snel als mogelijk naar de A-reeks te promoveren. Dat kan wanneer na afloop van volgend seizoen een optelsom van de eindklassementen van de verschillende jeugdcategorieën bij Waasland-Beveren leidt tot een plaats bij de top4 van de B-reeks waarna een soort nacompetitie wordt gespeeld met een aantal ploegen uit de A-reeks die onderaan zijn geëindigd. Het lijkt alweer voor een buitenstaander waartoe ik mij op dit vlak reken complex systeem, maar van maatregelen die door de KBVB worden genomen is beter verwachten onrealistisch..

PVW.