StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zelfde resultaat als vorig seizoen zou een geweldige binnenkomer zijn !
Woensdag verscheen de kalender 2016-2017 en "behoorlijk pittig" is kort samengevat zowat de meeste reacties die ik op de samenstelling ervan opving.
Tijdens het openingsweekend mag Waasland-Beveren op bezoek bij Sporting Charleroi en dat is een confrontatie die ook op speeldag 28 van vorig seizoen op het programma stond. Voor dezelfde afloop op zaterdag 30 juli aanstaande als toen op speeldag 28 wil ik nu reeds tekenen, evenals voor het boeiend verloop van die partij. Via Saglik op strafschop en Perbet kwam de thuisploeg tweemaal op voorsprong, maar Moulin (ook al vanop de stip), de ingevallen Nabab en wederom Moulin met een elfmetertrap in de slotminuten, pakte W-B alsnog de volle inzet mee uit het Stade du Pays de Charleroi. Zal de Beverse hoofdrolspeler van toen op 30 juli nog rondlopen in het shirt van W-B ?
Speeldag 2 brengt Essevee naar de Freethiel en die partij stond vorig seizoen vroeg op het programma in Beveren en leverde 3 punten op. Een vlug rekensommetje leert ons dus dat Waasland-Beveren vorig seizoen 6 op 6 behaalde tegen de eerste 2 tegenstanders van het komend seizoen. Dit rekensommetje biedt niet de minste garantie, wel integendeel. Beide ploegen willen ongetwijfeld beter doen dan hun laatste confrontatie met W-B en voor ons is beter doen niet eens mogelijk, in het beste geval een evenaring. Op speeldag 3 worden de Waaslanders in Genk verwacht en daar hebben zowel de supporters als Stijn Vreven geen te beste herinneringen aan. Voor de match in Genk geldt : beter doen als vorig seizoen (6-1) kan niet eens moeilijk zijn !

* Voor de fichebak oud-spelers KSK Beveren.
Tijd voor een stukje meubilair van KSK Beveren, want wie aan 271 wedstrijden is geraakt voor de Freehtielclub en dat in een kleine 15 seizoenen, heeft Geel-Blauw bloed door de aderen stromen. Een zuiver jeugdproduct dat naast KSK Beveren maar één andere club kende en dat was SK Sint-Niklaas. Deze in 1944 geboren rechtsachter was een gedroomd clubspeler en een soldaat waarmee men naar de oorlog kon. Een schitterend voorbeeld van een voetballer die niet bovengemiddeld was getalenteerd, maar desondanks op de Freethiel een prachtig palmares wist uit te bouwen. meer weten ? Klik hier.

PVW.