StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat kan W-B van het EK opsteken ?
Het Europees Kampioenschap in Frankrijk kwam tot nu toe nog het meest in het nieuws door de rellen tussen de Russische en Engelse supporters en dat was bij de start vorige week vrijdag niet de bedoeling. Wereldkampioen Duitsland moet zowat de enige ploeg zijn die het verwachte niveau haalde, terwijl de Rode Duivels op de achterkant van die medaille staan als de grootste teleurstelling tot op heden, vooral als men rekening houdt met de hoge verwachtingen vooraf.
Bij het zoeken van een link tussen het EK en Waasland-Beveren (het is altijd de bedoeling om W-B zoveel als mogelijk bij elk artikel te betrekken) viel mij het volgende op. Bij de aangename verrassingen na de eerste speelronde in Frankrijk zitten een aantal landen die op basis van hun tomeloze inzet en uiterst secure organisatie hiermee resultaat of bijna resultaat wisten te boeken. Ijsland, Slowakije, Albanië, Oostenrijk en Hongarije zijn pubers op het vlak van ervaring met grote tornooien, maar als voetbaldwergen hebben zij zich uitstekend gewapend en voelen jullie de link al aankomen ? Nu zou het oneerbiedig zijn Waasland-Beveren een voetbaldwerg te noemen, maar in acht genomen het budget waarover onze beleidsmakers kunnen beschikken, moeten zij hun voetbalplezier en dat van de supporters van W-B op een andere manier aanpakken dan de grotere clubs die vaak over een dikkere portemonnee beschikken. Een kwestie van wie niet sterk is moet proberen slim te handelen alhoewel dat in de praktijk vaak neerkomt op snel handelen. Wat mij daarbij opvalt in Frankrijk is dat veel van de geciteerde clubs (en ik weet wel dat Oostenrijk in zijn eerste match flink ontgoochelde tegen Hongarije) uitblonken in een zeer degelijke organisatie (kost geen geld), geweldige inzet toonden (kost eveneens geen geld) en hun kwalificatie vaak het gevolg was van geruime tijd werken met nagenoeg dezelfde (soms weliswaar kleine) kern en dat is dan weer een kwestie van visie. De eerste jaren blonk W-B uit in het tegengestelde, want elk jaar werd de kern bijna zo goed als vernieuwd en maar goed ook, maar ik had toch graag gezien dat ons elftal van afgelopen seizoen dat ons meermaals wist te bekoren, nog meer in tact was gebleven.
Binnen de club wordt beweerd dat er nog bijna geen basisspelers zijn vertrokken, maar met Coulibaly, Cissé, Schrijvers eb wellicht Moulin loopt het percentage gevaarlijk dicht naar 50 procent op en zonder het te beseffen is dat bijna een halve ploeg waardoor het streven naar automatismen (vaak de basis om een tekort aan kwaliteit en middelen te compenseren) te grabbelen wordt gegooid (opnieuw zo goed als van nul te herbeginnen) en dat is jammer.
En eigenlijk had ik bij de hierboven geciteerde landen ook Italië willen opsommen, zelfs in de wetenschap dat hier eerder sprake is van een voetbalreus dan een voetbaldwerg, maar individueel (en uiteraard ook qua transferwaarde, een klassement waarin België ruim op kop staat) komen de mannen van Conte slechts ter hoogte van de knieën van de meeste Duivels en zie wat het resultaat maandagavond was. Stijn Vreven zal er volgens mij net zo over denken.

PVW.