StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Laurent Jans langer bij W-B.
Er zijn blijkbaar meerdere manieren om met de belangstelling van andere clubs om te gaan. Bij Thibault Moulin gebeurde dat volgens mijn persoonlijk aanvoelen niet op de meest fraaie manier waardoor het contrast met de wijze waarop Laurent Jans en Waasland-Beveren tot een vergelijk kwamen bijzonder groot is. Verstandige keuze van Jans om zijn lot voor 3 jaar aan de Waaslanders te verbinden en alhoewel niemand er nog zou van opkijken wanneer Laurent volgend seizoen elders aan de slag gaat, biedt de overeenkomst die begin deze week werd afgesloten zowel voor W-B als voor de Luxemburgse international de nodige zekerheden. Klasse dus van de betrokken partijen om er op deze volwassen wijze uit te komen, maar vooral sportief een schitterende zaak voor de fans.

* Gano langdurig uitgeschakeld.
Niet langer geleden dan afgelopen maandag nog drukte ik mijn nieuwsgierigheid uit naar de evolutie van een aantal jongens die voor het jaar van de bevestiging staan. Myny, Buatu, Schrijvers en Zinho Gano, maar voor deze laatste begint het seizoen wel bijzonder sneu. De eerste oefenpot van afgelopen vrijdag in Kemzeke blijft voorlopig ook zijn laatste, want Zinho liep daarin minstens een meniscusblessure op. Vanavond volgt er meer uitsluitsel of ook de kruisbanden geraakt zijn waardoor rekening wordt gehouden met een onbeschikbaarheid variërend van 6 weken tot een half jaar.

* Nabab langs de achterdeur naar Orleance.
Het verhaal van Livio Nabab op de Freethiel is geen succesverhaal gebleken, maar een tegenvaller was het voor mij evenmin. Als voetballer had hij een beperkte technische bagage, maar qua snelheid (in het hedendaagse voetbal toch een sterk wapen) was hij toch van een zeer degelijk niveau met soms van die onberekenbare bewegingen. Zijn vertrek, de blessure van Gano en de onduidelijke situatie rondom Steeven Lengil nopen de club wellicht tot het overwegen van bijkomende versterking in het aanvallend compartiment.

PVW.