Met een nipte en in de slotfase tot stand gekomen 0-1 heeft W-B zaterdagnamiddag een gevleide 0-1 overwinning behaald bij de buren van SK Sint-Niklaas. De wedstrijd werd overigens in de 83ste minuut stopgezet vanwege een stortbui en een nakend onweer.
Het is zinloos om reeds na een tweede oefenwedstrijd te spreken van een typeploeg, maar Stijn Vreven begon wel met de op dat moment meest representatieve ploeg aan de match. Enkel Lengil vertrok op de bank en viel in na 54 minuten en verder ontbraken de geblesseerde Gano en Cools en Niels De Schutter die vrijdag vader is geworden. Camacho nam de plaats in van Coulibaly en Moren die van Buatu. Op het middenveld probeerde het duo Seck en Ito Mavitidi een copy te zijn van Moulin-Cissé en voorin speelde Cerigioni een bleek uur.

SK Sint-Niklaas had deze week een drietal keer getraind om W-B partij te geven, maar organisatorisch had Robby Buyens zijn pionnen keurig neergezet waardoor de mannen van Vreven amper raad wisten met een stug SK Sint-Niklaas. Op de tiende minuut kwamen de bezoekers goed weg toen na een vrijschop Henkinet te laat uitkwam en de bal binnen werd gekopt, maar de goal werd voor twijfelachtig buitenspel afgekeurd. Kapitein Ibrahima Seck antwoordde een vijftal minuten later met een knal buitenkant paal. Daarna was het opnieuw de thuisploeg die een tweetal keer Henkinet aan het werk zette, maar op zijn lijn is Laurent een moeilijk te passeren hindernis. In de 37ste minuut ging onze goalie onder de bal door bij een hoekschop, maar de kopbal strandde op de dwarslat zodat Waasland-Beveren goed niet mocht mopperen over de 0-0 ruststand.

In de tweede helft voerden beide trainers heel wat wissels door en dat leverde al meteen een reuzekans op voor Alessandro Cerigioni, maar die miste onbegrijpelijk voor een leeg doel. Kort daarna was er mooi solowerk van een Senegalese tester die Lengil bediende, maar de voorzet van Steeven werd gemist door Ibou. In de 79ste minuut was er onnodig balverlies op het middenveld van de Klaasjes waardoor Lengil aan een knappe rush mocht beginnen en die ook fraai afrondde. Een vijftal minuten later werd de partij dus afgefloten omwille van een naderend onweer en omdat de 2 coaches het nut niet inzagen om daarna de wedstrijd verder te zetten, bleef het dus bij een zuinige 0-1 en dat was zuur voor een dapper strijdend SK Sint-Niklaas.

Aanstaande woensdag 29 juni om 19 uur zakt W-B naar Klein-Brabant af voor het leuke duel tegen KSV Bornem met Bart Selleslags op de bank en reken maar dat W-B zijn beste beentje zal moeten voorzetten, maar dat maakt vriendschappelijke wedstrijden juist zo interessant. Opstelling :
Waasland-Beveren: Henkinet; Jans (46' Van Dooren), Moren (46' Borry), Camacho (46' Buatu), Demir (60' Nys); Ito , Seck (k) (46' Diamé (tester)); Myny (60' Opoku (tester)), Schrijvers (46' Ibou), Vanzo (55' Langil); Cerigioni (60' Orye)