Waasland-Beveren heeft na een verdienstelijke wedstrijd tegen de Franse tweedeklasser Lens een nipte 2-1 nederlaag geleden. In een gesloten wedstrijd die in Douai werd betwist waren de kansen eerder schaars waardoor de logische ruststand 0-0 was. Met die brilscore na 45 minuten nam Lens geen vrede en 3 minuten na de hervatting lukte de Fransen een schitterende opener. De reactie van W-B kwam er binnen de 10 minuten, want in de 57ste minuut zette een zeer bedrijvige Olivier Myny een actie op die in één tijd werd overgenomen door de pas van KV Mechelen overgenomen Ampomah Opoku. Een ruim kwartier voor tijd kwam Lens opnieuw op voorsprong, maar ditmaal slaagden de bezoekers er niet in de gelijkmaker te netten, al was een wederoptredende Zinho Gano er heel dichtbij, maar zijn eerste poging strandde op de doelman en in de herneming besloot hij onbesuisd over. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar stilaan lijkt Stijn Vreven tot een bijna-typeploeg te komen. Bijna, want nu Ibou de overstap heeft gemaakt naar een Turkse tweedeklasser is de kans zeer reëel dat er nog aanvallende versterking bijkomt en die stelling geldt waarschijnlijk ook in geval Steeve Lengil vertrekt.
Te onthouden ook het debuut in een W-B-shirt van François Marquet. Niet meteen een ronkende naam, maar wel een gast met een interessant palmares als jeugdspeler waarvoor W-B voor zijn doen diep in de portemonnee moest tasten.
En ondanks zijn jeugdige leeftijd (21) kan François al flink wat ervaring voorleggen. Zijn selecties in het fanion van Standard zijn beperkt, maar bij een goed voetballend Moeskroen-Peruwelz kwam Marquet vorig seizoen toch tot 29 competitiewedstrijden. Een speler dus met potentie die Waasland-Beveren ongetwijfeld nog goeie diensten gaat bewijzen.
Tot slot nog meegeven dat W-B volgende week donderdag 21 juli op de nationale feestdag om 17 uur de Franse eersteklasser Lille (club waarbij Eden Hazard tot beste voetballer van Frankrijk werd uitgeroepen) in de ogen ziet. Deze wedstrijd moet het hoogte punt worden van de fandag van Waasland-Beveren en een algemene repetitie voor onze seizoensopener een week later in Charleroi.

Voor Waasland-Beveren verschenen aan de aftrap :
Henkinet, Jans, Moren, Camacho, Demir; Cools (62' Marquet), Seck (k); Myny, Schrijvers, Ampomah (62' Vanzo); Gano

Doelpunten:
48' Zoubir 1-0
57' Opoku 1-1
74' Scaramozzino 2-1