StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB BISNUMMER VAN VORIG SEIZOEN IS TOEGESTAAN !

Afgelopen seizoen ging Waasland-Beveren op speeldag 28 met 2-3 winnen in het Stade du Pays de Charleroi en het scoreverloop van die wedstrijd is eigenlijk een perfecte weergave van hoe het seizoen van W-B is verlopen : te vaak op achterstand komen en die ook weer ophalen of zelfs omzetten naar een voorsprong en dat gebeurde al "bijna" op de eerste speeldag in Anderlecht waar na een kansloze eerste helft de bordjes een 2-0 achterstand aangaven in het voordeel van de Brusselaars, maar de Waaslanders in een veel betere tweede helft tot 2-2 konden terugkeren, een superkans lieten liggen op 2-3 via Vanzo en helaas Joeri Tielemans in blessuretijd het definitieve vonnis velde. Maar nog even terugkomen op die spektakelmatch in Charleroi op de 28ste speeldag : via Saglik en Perbet nam de thuisploeg tweemaal een voorsprong, maar Moulin vanop de stip en Nabab maakte die telkens ongedaan.
Met een strafschop in de 92ste minuut besliste Moulin deze thriller in Bevers voordeel. Dit huzarenstukje mogen beide teams wat mij betreft gerust nog eens overdoen en als het kan met dezelfde cijfers, maar dat zal dan toch moeten gebeuren zonder enkele hoofdrolspelers van toen. Bij de Zebra's zijn inmiddels Perbet en Ndongala vertrokken naar Gent, terwijl in het Wase kamp Moulin op zoek ging naar Champions League geluk in Polen en daar begin deze week onverwachts gezelschap kreeg van Steeven Langil.

Naast de bij momenten bewonderenswaardige veerkracht die W-B vorig seizoen meermaals toonde, waren er nog wel wat redenen om te vinden waarom W-B een voor ons doen op een zeer geslaagd seizoen kan terugblikken. Er werd vlot gescoord en nog net iets vlotter geïncasseerd, maar het gevolg was wel dat er altijd wat te beleven viel in wedstrijden waarbij Waasland-Beveren was betrokken.

In vergelijking met alle voorgaande jaren liet Waasland-Beveren afgelopen seizoen maar weinig basisspelers vertrekken. Coulibaly, Cissé en Thibault Moulin mochten een andere werkgever opzoeken. Eerder deze week kwam daar dus Steeven Langil bij. In theorie wordt van Camacho, Seck en Marquet verwacht dat zij de vrijgekomen plaatsen zullen invullen en hopelijk iets beter doen dan hun voorgangers, al lijkt dat een zeer vervelende vergelijking voor François Marquet. Maar er is gezorgd voor alternatieven wanneer zou blijken dat er moet bijgestuurd worden. Moren, De Schutter, Cerigioni en hopelijk een snel weer fitte Cools zijn jongens met voldoende ervaring die bij hun club van herkomst dicht bij het statuut van titularis zaten en gezien hun nog jeugdige leeftijd gebrand zijn om alles te geven dat statuut bij hun nieuwe werkgever kracht bij te zetten.

Met Charleroi is het vooraf altijd moeilijk inschatten tot wat zij in staat zijn. De wat mij betreft beste coach van het land Felice Mazzu slaagt er telkens weer in om nobele onbekende spelers in een mum van tijd in te passen, beter te maken en klaar te stomen om een volgende stap in hun carrière te zetten en dit in een meestal ver van ideale omgeving, maar precies daarom traint Mazzu eerder vroeg dan laat een grotere club. Ik blijf het bijzonder knap vinden dat Charleroi voortdurend zijn beste spelers moet laten gaan en er telkens weer andere klasbakken voor in de plaats weet te vinden.

Met Lille Osc kreeg Waasland-Beveren op de fandag een topper over de vloer, maar ondanks het onnodig verlies (individuele fout van Buatu) was er geen overtuigende prestatie van W-B en daarbij werd te weinig diepgang op het Beverse midenveld aan de kaak gesteld. Enkel onze coach en zijn spelers zullen weten of het de bedoeling was om er een leuke pot voetbal voor de supporters van te maken, dan wel deze wedstrijd te spelen in functie van de lastige verplaatsing naar Charleroi, want dat is en blijft toch het eerste opzet van een oefenpot. Het ultieme vertrek van Langil opent wellicht vroeger dan verwacht de deuren voor Ampomah Opoku. Jammer dat Erdin Demir de competitiestart moet missen, maar het positieve van dit verhaal is dat zijn blessure al bij al meevalt en waarschijnlijk spoedig kan worden gerecupereerd.

Patrick Van Wesemael.