StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Match day !
Laat ons hopen dat straks in Charleroi de bal voor Waasland-Beveren gaat rollen zodat de mannen van Stijn Vreven niet met lege handen hoeven terug te keren uit Henegouwen. De Beverse coach hakte de keepersknoop door en ditmaal mag Merveille Goblet proberen in de competitieopener van W-B zijn netten schoon te houden. Centraal achterin maakt Rudy Camacho zijn competitiedebuut in het shirt van W-B en dat geldt ook voor Niels De Schutter. Een onuitgegeven defensie dus, maar dat zal op deze eerste speeldag met meerdere ploegen het geval zijn. Debuteren voor Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League doen vanavond ook Ampomah Opoku op de positie van Langil en Ibrahima Seck en François Marquet op de plaatsen van respectievelijk Cissé en Moulin.
En net als het bij W-B gissen en hopen wordt op de juiste mix, moet ook Felice Mazzu van tegenstander Charleroi duimen dat het vertrek van sterkhouders Perbet en Ndongala wordt gecompenseerd door enkele onbekende nieuwkomers. Lastig dus om een zinvolle voorspelling te maken, maar W-B zou zich in principe moeten optrekken aan de resultaten van de voorbije seizoenen die enkele keren gunstig uitvielen.

* Bedankt Danny De Maesschalck.
Vrijdagavond was teamchef Danny De Maesschalck een wederom graag geziene gast op de ledenvergadering van de Freethielvrienden Bornem. Gedurende anderhalf uur werd Danny door ondergetekende en de aanwezige supporters aan de tand gevoeld over het recente verleden, maar vooral het heden en de nabije toekomst. Het is uiteraard onmogelijk deze interessante babbel in enkele zinnen samen te vatten, maar ik doe toch een poging. Wanneer de cruciale positie van Steeven Langil de komende dagen goed wordt ingevuld en Zinho Gano voorin stevige assistentie/concurrentie krijgt, is de kans reëel dat W-B het voorbije seizoen evenaart of verbetert qua klassementspositie.
Ik hou er aan Danny De Maesschalck en Sylvi, onze leden die ondanks de verlofperiode weer flink waren opgekomen en onze lokaalhouders Yannick en Vicky die voor de nodige lekkere hapjes hadden gezorgd, van harte te bedanken voor deze alweer schitterende avond.
Het bestuur van de Freethielvrienden is fier over zulk een fantastisch potentieel te beschikken. In de loop van de komende weken krijgen jullie vast wat sfeerbeelden (foto's) te zien die fotograaf van dienst Johnny Vleminckx heeft gemaakt.

PVW.