De geschiedenis heeft zich spijtig genoeg voor Waasland-Beveren herhaald.
Uitgerekend op de eerste speeldag waar iedere supporter zo halsreikend naar uitkijkt, verloor W-B diep in blessuretijd een dik verdiend punt. De vergelijking met onze openingswedstrijd van vorig seizoen in Anderlecht is treffend, want ook toen zag Waasland-Beveren in de toegevoegde tijd een kostbaar punt ontglippen (3-2, doelpunt van Tielemans). Het verschil met die wedstrijd van toen was dat W-B in Charleroi een bijna perfecte eerste helft afleverde en een mindere tweede, terwijl dat in Anderlecht vorig seizoen net andersom was.

Waasland-Beveren begon opmerkelijk frivool voetballend aan de wedstrijd in Charleroi. Het liet de thuisploeg geen moment in de wedstrijd komen en zelf voetbalde het in 45 minuten een ruim handvol kansen bijeen waarvan de ene al wat rianter dan de andere was. Siebe Schrijvers was daarbij de meest bedrijvige, maar hij vond net als Gano en Seck, een uitstekende doelman Mandanda op zijn weg naar een verdiende voorsprong voor de Waaslanders bij rust. Het gebrek aan efficiëntie voorin werd afgelopen vrijdag op onze ledenvergadering/sportavond met Danny De Maesschalck reeds aan de kaak gesteld en werd zaterdag na 45 minuten nog eens extra in de verf gezet met de beangstigende gedachte dat dit in de tweede helft wel eens zuur zou kunnen opbreken.

Felice Mazzu had tijdens de rust zichtbaar bijgestuurd, want zijn mannen verschenen met een totaal andere ingesteldheid tussen de lijnen. Ditmaal was Charleroi de meest dominante ploeg, maar aan echt uitgespeelde kansen raakte de thuisploeg nauwelijks. Het niveau van de wedstrijd was beduidend minder dan in de eerste helft, maar het venijn werd gespaard voor de laatste tien minuten. Een zuivere strafschop op Cerigioni werd niet gefloten, Francis Nganga van de thuisploeg werd nog uitgesloten en in de laatste van de 3 extra minuten gebeurde datgene wat het voetbal soms zo genadeloos en onrechtvaardig maakt. Een discutabele vrijschop werd in de rebound door Steeven Willems in doel geknald, een fase waarover Stijn Vreven opmerkte dat het onbegrijpelijk was dat de beste Beverse kopper in de wedstrijd Ibrahima Seck die alles centraal prima wist te verwerken bij deze vrijschop in het driemansmuurtje werd opgesteld.

Een bijzonder zwaar verdict voor een in de eerste helft bij momenten knap voetballend W-B waarbij de nieuwkomers Camacho, Seck en Marquet bewezen aanwinsten te zijn in de meest positieve zin van het woord. Ampomah Opoku kan dat ook worden, maar heeft nog wat weg af te leggen en op zijn negentiende is dat niet meer dan normaal.
Zeer degelijke match was er tevens van Niels De Schutter. Verdedigend weinig op aan te merken, polyvalent, maar minder zijn flank aflopend dan Demir.