StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De ene 1-0 is de andere niet !
Onder deze titel las ik dinsdag op Twitter een dubbel artikel Van Michel Vergauwen (journalist van Het Laatste Nieuws) die zijn mening gaf over de nederlagen van Lokeren en W-B telkens met 1-0, maar het was vooral de manier waarop deze tot stand kwamen die de journalist noopte tot een soort lezersbrief met vooral een vermanende vinger voor versterking richting Roger Lambrecht van Sporting Lokeren. En de smeekbede van Michel Vergauwen werden een dag later reeds verhoord, want woensdagochtend raakte bekend dat Guus Hupperts AZ Alkmaar ruilt voor Lokeren.

De teneur van het dubbel artikel bestond er in dat Waasland-Beveren, ondanks enkele niet te ontkennen minpuntjes in Charleroi, fris, monter en aanvallend voetbalde, maar na rust een terugval kende waarvoor volgens de betreffende journalist wel een verklaring was. Lokeren viel volgens de auteur van dienst over de hele lijn tegen, heeft nood aan zeker 2 bijkomende versterkingen en hij hekelde vooral de gedrevenheid van Patosi en Coelho in het Sint-Niklase uitgangsleven tot ergernis van hun collega's die het wel goed menen.

Prettig en hoopvol artikel voor wie zich supporter van Waasland-Beveren mag noemen, iets minder voor de fans van onze Lokerse buren. Alhoewel, aan de reacties te merken waren er heel wat supporters van Lokeren die het fijn vonden dat er iemand het aandurfde zijn ongezoute mening te verkondigen tegenover preses Lambrecht in de hoop wat beweging te krijgen in de sputterende Daknamse transfermachine wat een dag later ook gebeurde middels de komst van Hupperts. Maar toch deze bedenking bij het lezen van dit dubbel artikel : het betrof hier een reactie na een 30ste van de reguliere competitie en dat is wel erg vroeg. Daarenboven bestaan er geen zekerheden in het voetbal, want de veelbelovende match van W-B in Charleroi is geen garantie op succes of zelfs nog maar een herhaling van een goeie wedstrijd nu zaterdag tegen Zulte-Waregem, terwijl de rotmatch van Lokeren in Sint-Truiden niet de minste betrouwbare voorspelling toelaat voor de thuiswedstrijd van Lokeren zondag tegen Westerlo. Kortom Meneer Vergauwen, één zwaluw maakt de lente niet en of de spelers van W-B met lentekriebels zijn teruggekeerd uit Charleroi na dat pijnlijke doelpunt in blessuretijd, daar heb ik zo mijn twijfels over. Maar wel leuk Twitterbericht hoor !

PVW.