StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HET POSITIEVE VAN CHARLEROI BEVESTIGEN.

Het vervelende aan een nederlaag op de eerste speeldag (maakt niet uit of het een goeie of slechte wedstrijd betrof) is dat men, hoe onwaarschijnlijk ook, al bijna met het mes op de keel aan de tweede wedstrijd begint. Nu is daar op basis van wat W-B op de mat bracht in het Stade du Pays de Charleroi vorige week helemaal geen aanleiding toe, maar het zal je maar gebeuren ook na een tweede goeie partij toch met lege handen achter te blijven en met Zulte-Waregem als tegenstander moet men met dit bizar scenario altijd rekening houden natuurlijk.

Zulte-Waregem moet zowat de meest actieve ploeg zijn geweest op de transfermarkt de voorbije weken, al deed W-B ook niet onaardig mee. Grootste verschil met de Freethielclub is dat Franky Dury een aantal tot de verbeelding sprekende namen zoals o.a. Oulare en Vitokele wist te overtuigen naar het Regenboogstadion te komen, terwijl W-B wat minder ronkende namen (maar daarom geen mindere voetballers) aan zijn loonlijst wist toe te voegen. In theorie zou de optelsom voor Zulte-Waregem wel doorslaggevender moeten zijn, want de Gaverbeekbewoners haalden afgelopen seizoen al play-off I binnen en lieten maar weinig basisspelers vertrekken zodat zij op papier uitstekend gewapend zijn om hun statuut van vaste waarde bij de top-6 waarop enkel een tweetal jaar geleden een kortstondige uitzondering werd gemaakt, kracht bij te zetten.
Tot daar de theorie, want alhoewel ZW tegen promovendus Eupen deed wat het moest doen op de openingsspeeldag (de 3 punten thuis houden), gaf de in praktijk schijnbaar probleemloze 3-0 overwinning een vertekend beeld van de sportieve verhoudingen tussen de lijnen.

Ondanks het in extremis opgelopen verlies in Charleroi oogstte W-B heel wat schouderklopjes met zijn verfrissende manier van voetballen (vooral in de eerste helft) en kon het bij een 0-0 tussenstand 10 minuten voor tijd zelfs aanspraak maken op een strafschop. Maar de realiteit laat weinig aan verbeelding over en die zegt liefst punten pakken en liever 3 dan eentje gezien het programma wat volgt. Gelukkig is tegen een altijd naar voetbal smekende tegenstander als Zulte-Waregem alles mogelijk. In de vorig seizoen met 2-1 gewonnen wedstrijd op de vierde speeldag was de tweede helft van WB-ZW precies daarom en niet toevallig op voetballend vlak het beste wat er de laatste jaren op de Freethiel was te zien. Een geweldige pot voetbal met alles er op en er aan waarbij de score best een stuk hoger had kunnen oplopen, maar waarin het toch wachten was tot het slotkwartier vooraleer Zinho Gano het verschil kon maken. Graag dat spektakelstuk nog eens overdoen jongens ?

Tot slot : vrijdag zat de Jupiler Pro League aan tafel om de wedstrijdwijzigingen voor de komende weken vast te leggen.
Voor Waasland-Beveren kwam het volgende uit de bus :
De match WB-KVM van zaterdag 20 augustus om 20 uur blijft ongewijzigd.
Het weekend daarna trekt WB naar Oostende en die partij wordt gespeeld op zaterdag 27 augustus om 20.30 uur.
De belangrijkste wijziging is de wedstrijd tegen landskampioen Club Brugge.
Die wordt vervroegd van zaterdag 10 september naar vrijdag 9 september om 20.30 uur.

Patrick Van Wesemael.