Het leek wel alsof de Freethiel zaterdagavond verlamd was door de onwaarschijnlijke gebeurtenis in Rio waar een ex-speler van SK Beveren wielergeschiedenis schreef door de gouden medaille te pakken in de Olympische wegrit. Greg Van Avermaet en niemand anders heeft daarom de eer deze voetbalnabeschouwing te mogen openen en ik zou hem de volgende goeie raad willen meegeven : Greg, je hebt nu de grootste onderscheiding in het wielrennen behaald waarvoor een dikke proficiat, maar het wordt nu de hoogste tijd om weer de draad op te nemen met je oude liefde, het voetbal.

Er zijn 4 manieren om een voetbalwedstrijd na 90 minuten te beoordelen : men speelt prima en wint de wedstrijd. Er wordt niet goed gespeeld, maar pakt toch de punten. Of men speelt slecht, maar pakt toch de overwinning. En tot slot : men speelt slecht en pakt ook geen punten en dat laatste was helaas zaterdag het geval met Waasland-Beveren tegen Zulte-Waregem en dan blijft de entourage zitten met een flinke kater.

Vorig weekend werd W-B, ondanks het verlies, nog overladen met schouderklopjes voor zijn fris en monter voetbal in Charleroi, maar daar bleef gisteren maar weinig meer van over. Nochtans begon Waasland-Beveren niet onaardig aan de partij met een afstandstrap van Marquet en een kans voor Gano nog voor de derde minuut was verstreken, maar daarmee had de thuisploeg meteen zijn beste pijlen verschoten. De bezoekers uit Waregem reageerden met het betere controlevoetbal en wachtten geduldig op dat ene foutje waaraan elke ploeg zich per wedstrijd wel eens bezondigd. Dat moment situeerde zich op het half uur toen Camacho en Jans zich kinderlijk lieten verschalken door routinier Lepoint die Goblet met een kopbal kansloos liet. Met de rust in zicht roerde W-B zich enkele keren en claimde het iets te gemakkelijk tweemaal kort na mekaar een strafschop, maar scheids Erik Lambrechts was te goed wakker om daar in te trappen.

Ook na rust slaagden de mannen van Vreven er nauwelijks in om voor doelgevaar te zorgen. Het middenveld was nergens en dat verbeterde er niet op na het uitvallen van Franççois Marquet. Het was daarentegen Zulte-Waregem dat geduldig op de counter bleef loeren waardoor Goblet een keertje zijn klasse moest tonen op een schot van Leye. Tien minuten voor tijd moest de na rust ingevallen Ampomah alweer inpakken met zijn tweede (domme) gele kaart en anderhalve minuut voor tijd tekenden de Waregemse invallers (en dat zegt voldoende over de kwaliteit van de troepen van Dury) voor de schitterende 0-2. Knappe actie van de Brugse huurling Sander Coopman en fraai binnen gekopt door Kaya waarbij Goblet er ditmaal niet zo goed uitzag. Wedstrijd gespeeld merkte de verslaggever in Stadion op, maar het Waasland-Beveren van zaterdag mocht gerust nog een helft langer gespeeld hebben, een doelpunt (het eerste van het seizoen) zat er gewoon niet in.

Voor de neutrale toeschouwer was dit geen goeie wedstrijd, maar daar zullen die van ZW lak aan hebben. Over de 2 tot nu toe gespeelde wedstrijden gaf W-B al bij al weinig kansen weg, maar voorin maakt het te weinig klaar en dat is niet in het minst een vingerwijzing naar het Wase middenveld waar het voorlopig aan diepgang en creativiteit ontbreekt. Laten we echter het positieve van Charleroi niet vergeten en zoals gezegd werden er ook gisteren amper kansen toegestaan aan een (en dat mag zeker eens vermeld worden) uitstekende tegenstander die zich de luxe kon veroorloven om klasbakken als Coopman, Kaya en Oulare op de bank te houden.