StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB BLAMAGE VAN VORIG SEIZOEN UITWISSEN.

Stijn Vreven lijkt mij een type mens en trainer dat liefst niet te lang blijft stilstaan bij een nederlaag en meteen na het laatste fluitsignaal van een verloren wedstrijd in gedachten al met de volgende (revanchewedstrijd) bezig is. Ik twijfel echter of dit scenario vorig seizoen werd gevolgd na de 6-1 afstraffing in Genk, want de manier waarop zat onze coach bijzonder dwars, in die mate zelfs dat hij "zou" overwogen hebben om na die wedstrijd de handdoek te gooien en er heel wat overtuigingskracht nodig was om op die beslissing terug te komen. Zijn reactie en die van de spelersgroep was er eentje om U tegen te zeggen, want het weekend daarna stuntte W-B door Anderlecht op de Freethiel in de slotminuten een 1-0 aan te smeren (goal van Vanzo).

En toch zijn het vaak details die bepalen in welke plooien een wedstrijd valt, want ik herinner mij van die afstraffing in Genk dat Moulin kort na de 1-1 van Gano het doelkader op weg naar de 1-2 tijsterde en nauwelijks later de thuisploeg een wel zeer goedkope penalty in de schoot geworpen kreeg, maar na het laatse fluitsignaal en het goed bekijken van het scorebord was Vreven ongetwijfeld die goeie aanvangsfase al lang vergeten. Het is een eufemisme te stellen dat morgen beter wordt verwacht in Genk, maar de aanloop naar deze match verliep allesbehalve vlekkeloos. Het teleurstellende resultaat tegen Zulte-Waregem vorig weekend, de uitsluiting van Ampomah Opoku en vooral het langdurig uitvallen van Franççois Marquet, zal Stijn Vreven zeker met kopzorgen hebben opgezadeld deze week. Het aantrekken van Aleksandar Boljevic zullen die kopzorgen enigszins hebben verzacht, maar het zou niet netjes zijn om al meteen het gewicht van deze lastige uitwedstrijd op de schouders te leggen van deze beloftevolle Montenegrijn. Overigens, het is twijfelachtig of Boljevic al meteen aan de aftrap zal verschijnen. En natuurlijk kunnen we er niet omheen dat het scorend vermogen dringend opgetrokken moet worden, want waar dat vorig seizoen bij momenten als een fluitje van een cent lukte, is die weelde thans ver af.

Over Genk kunnen we kort zijn. Te laat met Europees voetbal beloond waardoor de voorbereiding geherprogrammeerd moest worden en het "nog" niet gevat kon reageren op de vacature die het vertrek van Kabasele heeft nagelaten. Daardoor verloopt alles iets stroever dan Peter Maes wellicht vooraf had gehoopt, maar het sportief vooropgestelde schema zit volgens mij nog altijd keurig op koers.
Europees dichtbij de groepsfase van de Europa League en in de Jupiler Pro League was er winst tegen Oostende en nipt verlies in de Ghelamco-Arena. Amper sportieve schade dus tot nu toe en in dat opzicht heeft Rc Genk een flinke voorsprong op het voorbije seizoen toen Maes een ziek elftal moest genezen en pas aan de winterstop de geschikte medicatie werd gevonden. Reken maar dat het goed komt met Genk dit seizoen, maar het is aan Waasland-Beveren om zaterdag te proberen stokken in de wielen te steken. Knap van Maes om op een jaar tijd zo zijn stempel te drukken bij de Limburgers die toch al enkele jaren bleekjes voor de dag kwamen.
Ter info : de wedstrijd wordt om 20.30 uur afgetrapt.

Patrick Van Wesemael.