StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers KSK Beveren.
Een tijd geleden dat we nog eens een Duitser aan onze fichebak mochten toevoegen, maar vandaag is het zover. En laat ons eerlijk zijn, op sportief vlak zijn er maar weinig Duitse spelers op de Freethiel uit hun rol gevallen en mochten er wat mij betreft gerust meer gekomen zijn, om te voetballen uiteraard ! Zijn eerste seizoen (1979-1980) verliep wat lastig, maar logisch aangezien hij in een ploeg terechtkwam die net landskampioen was geworden.
Desondanks kwam hij nog tot 13 selecties waarin hij zich meerdere keren in positieve zin liet opmerken. Hij zou in totaal 4 seizoenen regelmatig schitteren aan de linkerkant (meestal als middenvelder, soms als back) en dat was gezien de concurrentie van klasbakken zoals Baecke en Crève een uitstekend rapport. Meer weten ? Klik hier.

* Overbodige zoektocht ?
Waasland-Beveren maakt dezer dagen druk werk van een bijkomende aanvaller en nu ook Sawaneh Ibou is vertrokke naar Roeselare is dat geen overbodige luxe. De bedenking die ik mij hierbij maak is of het niet verstandig was geweest iemand als Livio Nabab achter de hand te houden.
Pijlsnel en kopbalsterk, maar technisch beperkt en inderdaad soms het overzicht kwijt aan het einde van een lange rush. Livio was echter een voetballer met iets onvoorspelbaars in zich, maar het is een publiek geheim dat Vreven het niet zo zag zitten in Nabab en dan heeft men als clubleiding weinig keuze.

* Maandag bekeren de U21.
Het ontbreekt volgens mij de kalendermakers van de bekercompetitie voor de u21 aan enige creativiteit, want de groep waarin Waasland-Beveren werd ondergebracht ziet er bijna hetzelfde uit als vorig seizoen. Naast uiteraard W-B maken opnieuw Lokeren en Dessel deel uit van een groep waaruit de nrs 1 en 2 doorgaan.
Verbroedering Geel vervolledigde vorig seizoen dit kwartet, maar het is ditmaal Wilrijk-Beerschot dat de plaats inneemt van de Kempenaren. De eerste groepswedstrijd van Waasland-Beveren komt er nu maandag 15 augustus aan en tegenstander op Puyenbeke is Sporting Lokeren (aftrap 19.30 uur).

PVW.