Het was nogal gewaagd op de website van Waasland-Beveren te lezen dat onze jongens zaterdagavond in Genk op zoek zouden gaan naar de 3 punten en op zijn wekelijkse persbabbel donderdag leek ook Stijn Vreven zich helemaal niks meer te herinneren van de 6-1 afslachting vorig seizoen. Het gevoel vooraf zat dus goed en dat was een prettige vaststelling na de afknapper van vorig weekend tegen Zulte-Waregem, maar ook wel een beetje begrijpelijk na de knappe match in Charleroi die spijtig genoeg een dertigtal seconden te lang duurde.

Een zo goed als perfecte eerste helft, zo zag de samenvatting van Charleroi-WB in het openingsweekend er uit en zaterdagavond klonk de lofzang van Filip Joos op Play Sports na pakweg een kleine 30 minuten nauwelijks anders. Waasland-Beveren pakte in Genk wederom uit met een verbluffende eerste helft die enkel in minuut 37 werd onderbroken met een prachtige aansluitngstreffer van de Griek Karelis, maar daarvoor was het al W-B wat de klok sloeg. De bezoekers werden voor hun gedurfde aanpak buitenshuis al na 7 minuten beloond met een schitterend doelpunt. Gano met een prima aflegger en Ibrahima Seck met een zondagsknal op zaterdagavond. Een geweldig doelpunt van een voetballer van wie we nog niet het laatste hebben gezien en gelukkig maar. En de mannen van Stijn Vreven kregen er maar niet genoeg van, want Vanzo met een vlam net naast en Schrijvers in het zijnet waren dichtbij de 0-2, maar het was slechts uitgesteld. Een onterecht toegekende corner werd door Jonathan Buatu krachtig in doel gekopt. Deze ongekende luxe zou een klein kwartier duren alvorens Karelis weer spanning in de wedstrijd bracht en het moet gezegd, de daaropvolgende minuten bleef Genk het gaspedaal nog even indrukken, maar met de 1-2 ruststand mocht vooral de thuisploeg dik tevreden zijn.

De tweede helft viel er een stuk minder te beleven en dat was enigzins verrassend afgaande op de Genkse slotminuten in de eerste helft. W-B zette een prima blok neer waarmee een wat vermoeide thuisploeg geen raad wist en misschien had Waasland-Beveren in die fase een tikkeltje meer durf aan de dag moeten leggen om op zoek te gaan naar de beslissende 1-3. Het is veelzeggend dat Rc Genk pas in de 73ste minuut aan zijn eerste deftige aanval van de tweede helft geraakte, maar die was meteen goed voor een gelijkmaker in de categoerie carambolegoals van Laurent Jans die het leder in eigen doel verwerkte. Het scenario Charleroi dreigde, want Myny kwam een keer goed weg op een fase waar scheids Wim Smet penalty had kunnen fluiten, maar meer dan 4 minuten extra tijd volstonden voor het Europese Genk niet om het dik verdiende puntje aan Waasland-Beveren te ontfutselen.

Een prestatie en resultaat om fier op te zijn en dat vooral perspectief biedt met het oog op de wedstrijden die volgen. Een puntje pakken in Genk met in de basis Cerigioni, Cools, De Schutter en Vanzo (en dat zeg ik met alle respect) wijst er op dat W-B in de breedte er op vooruit gegaan is.
Fijn dat ook Maxim Nijs weer mocht invallen. Als straks Erdin Demir terugkomt, Aleksandar Boljevic zijn opwachting maakt en hopelijk nog een spits met mogelijkheden richting Stadionplein komt afgezakt, is Waasland-Beveren voldoende gewapend om zijn supporters een leuk seizoen aan te bieden.