StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat schafte de voetbalpot dit weekend voor W-B ?
Een tweetal vervelende nullen werden door W-B dit weekend van de bordjes geveegd en dat dit gebeurde in de Europese Luminus-Arena is knap, maar de meest ambetante nul is spijtig genoeg overeind gebleven. Seck en Buatu tekenden voor de eerste Beverse goals van deze jaargang en ook het eerste Wase puntje is binnen. Opvallend is wel dat Gano en Schrijvers (Siebe was er al wel een paar keer dichtbij) na 180 minuten nog steeds wachten op dat eerste voor een spits zo belangrijke doelpunt. Ook Zinho had in principe al enkele kruisjes achter zijn naam moeten staan hebben, maar dat waren eerder missers. Tevens opmerkelijk is dat Waasland-Beveren twee zeer goeie uitwedstrijden speelden die een groot contrast met de tegenvallende thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem. Dat Waregem staat nu wel fier bovenaan, maar ik blijf er bij dat een W-B op het niveau van zijn uitwedstrijden in Charleroi en Genk punten had gepakt tegen de mannen van Dury.
Vier tegengoals in 3 wedstrijden kan ook beter, maar ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat onze ploeg beter gewapend is een stug blok neer te zetten dan vorig seizoen. Waasland-Beveren is wel de weinig trotse bezitter van het pattent op de onwaarschijnlijke tegengoals. Typisch of gewoon brutte pech ?
Tot slot : er was wel veel lof voor onze prima matchen op verplaatsing, maar zowel in Charleroi als Genk was de eerste helft een stuk beter dan de tweede. Op zichzelf logisch, want beide eerste helften waren van een bijna foutloos niveau. Vreven wil duidelijk op zoek naar die vaak vleugels gevende voorsprong en dat is een uitstekend idee, maar in dat opzicht wel jammer dat de dubbele marge in Genk afgelopen weekend alsnog uit handen werd gegeven.

PVW.