StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat zal Glen niet fijn vinden.
Er is zacht uitgedrukt een uitstekende verstandhouding tussen de clubbesturen van Moeskroen-Peruwelz en Waasland-Beveren. Ze hebben natuurlijk een aantal zaken gemeen waaronder elk een dubbele benaming en het feit dat ze beiden al meerdere jaren strijdmakkers zijn om telkens weer het behoud in de Jupiler pro League te verzekeren. Zinho Gano, Steeven Langil en François Marquet gaven het goeie voorbeeld en sinds afgelopen maandag is ook Julian Michel in de voetsporen van genoemde voorgangers getreden. Het aantrekken van deze 24-jarige Fransman mag gerust als een flinke kwaliteitsinjectie worden gezien gekoppeld aan een pak ervaring. Van het spektakelstuk vorig seizoen tussen W-B en M-P dat op 3-3 eindigde met een schitterende goal van Langil in blessuretijd, herinner ik mij dat Michel een vooraanstaande rol vertolkte en een gesel was voor de Wase defensie. Mij lijkt Michel de wat oudere en completere versie van François Marquet met het voordeel dat hij ook op de linkerflank uit de voeten kan. Alleszins een schitterende transfer en ditmaal niet in de breedte, maar de wedstrijd van afgelopen weekend in Genk heeft aangetoond dat ook versterkingen in de breedte van goudwaarde kunnen zijn. We mogen er van uitgaan dat Michel zaterdag tegen KV Mechelen veel kans maakt om al meteen zijn opwachting te maken in het fanion van Vreven. De voorbije twee matchen zat Julian Michel op de bank bij Moeskroen, maar dat had ongetwijfeld te maken met een nakende transfer. Reken maar dat Glen De Boeck deze overgang naar wat nog altijd een concurrent is, bijzonder jammer zal vinden. Dit lijkt mij wederom een transfer van een speler die Waasland-Beveren op termijn een financiële meerwaarde kan opleveren en in afwachting kunnen de supporters hopelijk nog een tijdje genieten van zijn sportieve meerwaarde.

* Beloften winnen eerste groepswedstrijd van de Beker van België.
Maandagavond stond in Puyenbeke de eerste groepswedstrijd voor Waasland-Beveren op het programma en met de komst van de buren uit Lokeren oogde de affiche zeer aantrekkelijk.
De mannen van Johan Van Rumst hielden de punten thuis door zich met 1-0 de betere te tonen van Lokeren. Het Beverse doelpunt werd gemaakt door Ampomah Opoku. Naast W-B en Lokeren vervolledigen Dessel en Beerschot deze groep waarvan de nummers 1 en 2 doorstoten naar de volgende ronde.

PVW.