StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EERSTE STAP ZETTEN OP WEG NAAR EEN 1 VOOR DE LAATSTE NUL.

Een doordenkertje als titel, waarom niet ? Vorig seizoen kwam Waasland-Beveren in de reguliere competitie tot 9 overwinningen en dat was ver van slecht. Tel daarbij de zes gelijke spelen en het resultaat was 33 punten en een zeer verdienstelijke dertiende plaats in het eindklassement. Het zou mooi zijn indien de mannen van Stijn Vreven bij die 9 overwinningen van vorig seizoen er in de lopende jaargang eentje bij doen. Daar zijn we nu nog een heel eind van verwijderd, want voorlopig staat bij het aantal winstpartijen nog een troosteloze nul en dus is het de hoogste tijd om op speeldag 4 werk te maken van die eerste zo belangrijke driepunter.

In tegenstelling met de voorbije seizoenen heeft KV Mechelen een relatief vlotte start genomen. In het openingsweekend werd weliswaar thuis kansloos verloren van een TE sterk Club Brugge, maar daarna volgde knappe winst in Eupen en een puntendeling op eigen veld tegen Kortrijk in een wedstrijd waarin het een helft met een man minder speelde. Alle nullen dus uitgewist en met 4 op 9 een goeie voldoende. Maar het laat zich raden dat Mechelen dit seizoen eindelijk eens wat meer wil, want het vernieuwde KV-stadion snakt naar een veel hippere versie van de "grijze muis" die de Kakkers de voorbije jaren tegen de eigen verwachtingen in zijn gebleven. Play-off I halen lijkt mij iets te hoog gegrepen, maar wanneer de details een keer in de juiste plooi vallen is het niet uitgesloten dat het jaarlijkse verassingsticket voor PO1 in Mechels bezit komt. Overigens, knap van het KV-bestuur om trainer Jankovic, ondanks de soms iets tegenvallende resultaten, in dienst te houden, want het gaat zeker een keer lukken met deze schitterende man.

Waasland-Beveren krijgt een tweede kans om na een zeer gesmaakte uitwedstrijd voor eigen publiek de kroon op het werk te zetten. Tegen Zulte-Waregem bleef het bij veel goeie wil en een cruciale misser vroeg in de wedstrijd van Gano, maar een oplossing vinden op het controlevoetbal van de bezoekers lukte niet. Het kan en moet dus beter, maar niet vergeten dat KV in zijn eerste uitwedstrijd voor een verrassing zorgde door te gaan winnen in Eupen en wie de Oostkantonners al aan het werk zag weet dat dit een prestatie is die kan tellen. Begin deze week kondigde W-B de komst aan van Julian Michel en de kans is groot dat hij morgen al meteen aan de aftrap verschijnt. Zeker een gebeurtenis om naar uit te kijken, want ik heb een prima gevoel bij deze transfer. Hopelijk raakt ook Demir speelklaar en wie weet krijgen we ook de eerste acties te zien van Aleksandar Boljevic. De plaatsjes worden duur, maar Stijn Vreven zal de laatste zijn om over die toekomstige luxesituatie te klagen.

Patrick Van Wesemael.