StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Stijn Vreven rekent vanavond op de steun van de supporters.
Indien Waasland-Beveren zijn start niet wil missen moet het vanavond winnen tegen KV Mechelen. Zo ziet de simpele realiteit er uit, maar de opdracht is ver van eenvoudig. En toch moet het straks gebeuren zodat de kop er af is, want een eerste overwinning kan wonderen doen. Geen enkele wedstrijd is op voorhand gewonnen, maar gezien het programma dat volgt en om de druk op deze jonge spelersgroep af te houden, zou het een godsgeschenk zijn voor de hele entourage om de 3 punten in Beveren te houden. Stijn Vreven rekent daarvoor vanavond niet enkel op zijn spelers, maar ook op de broodnodige steun van de fans. Zowel Demir als Aleksandar Boljevic zijn wedstrijdfit waardoor Vreven voor het eerst met gezonde selectieproblemen krijgt af te rekenen.

* Wegen van Ward Callens en Waasland-Beveren scheiden.
De voorbije 3 seizoenen was Ward Callens persverantwoordelijke bij Waasland-Beveren, maar midden deze week raakte ietwat verrassend bekend dat de wegen van Ward en W-B een andere richting zullen uitgaan. De taken van Ward zullen voortaan worden waargenomen door Martijn De Jonge die reeds in dienst was van onze club. Ik hou er aan Ward Callens te bedanken voor de samenwerking van de voorbije 3 jaar en wens hem veel succes toe bij het zoeken naar een nieuwe uitdaging.

* Legia met anderhalve voet in groepsfase Champions league.
Ondanks enkele andere interessante affiches op woensdagavond waaronder Porto-Roma, heb ik die avond de moeite genomen om op Proximus de wedstrijd van het Ierse Dundark tegen het Poolse Legia te volgen. Uiteraard niet meteen de meest aansprekende affiche, ware het niet dat Legia zo Belgisch getint was. Sportieve baas is er Besnik Hasi en hij kan er o.a. beschikken over Vadis Odjidja, Steeven Langil en Thibault Moulin als spelers met een Belgisch verleden, voor Langil en Moulin is dat zelfs een Bevers verleden. En het mag misschien wat verrassend overkomen, maar ondanks de aanwezigheid bij de Poolse kampioen van Steeven en Thibault, ging mijn sympathie vooral uit naar het nietige Dundark dat bij mij enkele onvergetelijke herinneringen opriep met het sympahtieke KSK Beveren. Zo stonden er bij Dundark een elektricien en een architect in het elftal waardoor er enkel 's avonds kon worden getraind. Legia won al bij al gemakkelijk, al had het wel een cadeaustrafschop nodig om de belangrijke openingsgoal te maken, maar dat soort onrechtvaardigheden overkomt wel eens vaker de "kleintjes". En hoe Langil en Moulin het deden ? Niet goed om eerlik te zijn. Thibault was onzichtbaar wat niet kon worden gezegd van Steeven, maar diens voorzetten bereikten maar zelden de bestemmeling.

* Bart Selleslags krijgt er een oude bekende van W-B bij. Ondanks zijn nog lopende verbintenis bij Union (nu uitkomend in de Prooximus League), gaat Hervé Onana per direct aan de slag bij KSV Bornem. Van de gewezen goaltjesdief van Waasland-Beveren wordt verwacht dat hij een mogelijke oplossing is voor het scorend probleem van de Klein-Brabanders.

PVW.