StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg GESCHIEDENIS BLIJFT ZICH HERHALEN.

Deze week trainde Waasland-Beveren een tweetal keer achter gesloten deuren, maar iemand moet de deur toch op een kier hebben laten staan waardoor Nicolas Verdier in de 90ste minuut alsnog de bal voorbij Merveille Goblet kon werken. Een even pijnlijk als optimistisch rekensommetje leert ons dat W-B in 3 van de 4 slotfases al een vijftal punten liet ontglippen en dat zou een wereld van verschil hebben uitgemaakt.

Bovenaan het strijdplan van Stijn Vreven staat met stip genoteerd dat een vroege voorsprong de job een pak eenvoudiger kan maken en dat was er in de 4 tot nu toe gespeelde wedstrijden goed aan te zien. In Charleroi werd gemorst met een handvol kansen, tegen Zulte-Waregem liet Gano een vroege voorsprong liggen, maar in Genk en gisteren thuis tegen KV Mechelen was het wel raak.
Meer zelfs, tweemaal werd een dubbele voorsprong opgebouwd, maar even zoveel keer werd die in het wedstrijdslot uit handen gegeven. Een andere constante tot nu toe is dat W-B wel degleijk steeds naar een vroege voorsprong op zoek gaat en dat is zeer prettig, maar onze tweede helften zijn tot op heden een stuk minder goed dan de eerste waardoor, zonder echt goed te zijn, zowel Genk als KV konden terugkomen.

De feiten vooraf : Gano blesseerde zich woensdag op training en is enkele weken buiten strijd. Julian Michel mocht debuteren in het shirt van W-B, maar Aleksandar Boljevic van wie Vreven vorige week nog zo betreurde dat zijn papieren niet in orde waren, vertrok op de bank. Er waren amper 4 minuten gespeeld toen een hongerige Siebe Schrijvers achter een vrijschop ging staan en deze heerlijk en magistraal voorbij een verbouwereerde Mechelse doelman Moris krulde. De toon voor een fijne pot voetbal (in de eerste helft) was gezet. Het openingskwartier was net gepasseerd toen een kort genomen hoekschop van Michel door Schrijvers loepzuiver op het hoofd van de ongedekte Seck werd geschilderd en diens tweede in de JPL was een feit. Mechelen was aangeslagen, maar bleef wel geduldig zoeken naar openingen in de prima gesloten defensie van W-B en omdat die niet werden gevonden probeerde Bjelica het met een fantastische afstandstrap waarbij Julian Michel zich iets te gemakkelijk liet uitspelen en Goblet even verbaasd reageerde als zijn overbuur bij het doelpunt van Schrijvers. Buatu werd nog een keer bij een stilstaande fase in stelling gebracht, maar de 22 acteurs gingen met een terechte 2-1 tussenstand rusten.

De bezoekers kwamen bijzonder agressief uit de kleedkamer wat hun de nodige gele kartons opleverde, maar zelf kansen afdwingen was er niet bij. Een handje toesteken moet Vanzo hebben gedacht, want hij verspeelde de bal lullig waardoor de Griek Kolovos op Goblet kon afgaan, maar daarbij gehinderd werd door Camacho. Scheids Vertenten was echter vriendelijk voor zijn gewezen dorpsgenoten en bedekte het voorval met de mantel der liefde.
Aan de overkant was Siebe Schrijvers dichtbij de beslissende 3-1, maar helaas voor W-B dat als maar dieper terugzakte, zat het venijn alweer in de staart. In de 90ste minuut mocht de ingevallen Nicolas Verdier vrijstaand zijn voet zetten tegen een wanhoopsschot van Schouterden dat roemloos voorlangs dreigde te gaan, maar daardoor een onwaarschijnlijk happy end kende voor de bezoekers. Een mokerslag voor al wie W-B een warm hart toedraagt, want alhoewel onze jongens er na rust nog nauwelijks uitkwamen, slaagde ook KV er niet in het Beverse blok te ontwrichten. En toch, mijn teleurstelling is iets ruimer dan die van de ultieme Mechelse gelijkmmaker, want het mocht in de tweede helft gerust wat meer zijn dan het vasthouden van de nipte voorsprong. We onthouden alvast een alweer beresterke prestatie van Ibrahima Seck en het geslaagde debuut van Julian Michel. Onthutsend was dat ergens op Sporza te lezen stond dat W-B het laatste half jaar maar één keer op de Freethiel kon winnen in de reguliere competitie (zal wel tegen Anderlecht geweest zijn zeker) en dat is een gegeven om mee te nemen voor technische staf en spelers. Opmerking : Zinho Gano wordt wel eens vaker met een scheef oog bekeken, maar nu hij ontbrak viel het toch op dat vooraan geen bal kon worden bij gehouden en dat Schrijvers en Cerigioni qua gestalte geen verhaal hadden tegen de Mechelse defensie.

Patrick Van Wesemael.