StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bedankt Peter Vandenbempt.
Ik stapte zondagnamiddag in de wagen en stemde af op Radio1 waar ik nog net Peter Vandenbempt in het rechtstreeks wedstrijdverslag van Eupen-Anderlecht hoorde zeggen dat "Beveren" al heel wat goeds heeft laten zien, maar zichzelf vergat te belonen. De realiteit beter uitdrukken is mij in ieder geval niet gegeven. Nu kan een club en zijn supporters niet leven van zulke strelende complimenten, maar op een moment dat men als fan nog volop bezig is zijn teleurstelling/frustratie over de late gelijkmaker te verwerken, geven dit soort beschouwingen door een gewaardeerd vakman als Vandenbempt een mens weer wat vertrouwen in de toekomst en die ziet er op korte termijn niet gemakkelijk, maar wel hoopvol uit.
En over de toekomst gesproken : laat ons duimen dat er vandaag witte rook komt ivm het aantrekken van een spits, want we hebben stilaan genoeg van fantastische verhalen over spelers die uiteindelijk niet haalbaar zijn en die alleen maar verlies van kostbare tijd tot gevolg hebben.
Ondanks die zoektocht naar offensieve versterking komt de Beverse scoremachine stilaan op gang. Voor de tweede opeenvolgende keer werden tweemaal de netten van de tegenstander bol gezet, maar even zoveel keer werd een op het eerste zicht ietwat geruststellende voorsprong in het wedstrijdslot uit handen gegeven waarmee opnieuw een oud zeer van vorig seizoen wordt bloot gelegd. We blijven te veel tegengoals slikken en het ergerlijke is dat het vaak lullige goals zijn. Gewoon brutte pech of toch het logisch gevolg van een gebrek aan ervaring om de kleinste marge veilig over de streep te trekken. In dat opzicht stel ik mij vragen over het blijven negeren van een speler met Champions League-ervaring en een vijftal Finse landstitels. Het is niet aan supporters om uit te maken wie wel of niet geselecteerd moet worden, maar het is de hoogste tijd om iemand als Valtteri Moren een deftige kans te geven en deftig is meer dan een bescheiden invalsbeurt. En ja, ik zal in dat geval het nu al jammer vinden dat hetzij Buatu, hetzij Camacho plaats moeten ruimen, maar los van sympathie moet het tot een minimum beperken van tegengoals een absolute prioriteit zijn.

PVW.