StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Altijd prettig om op de actualiteit te kunnen inpikken en zeker wanneer we dat "mogen" doen met onze kersverse fulltime sportief-manager Danny De Maesschalck. En als ik jullie vertel dat we de bedoeling hebben dit op regelmatige basis te doen, kunnen we hiermee alleen maar dik tevreden zijn.

Is onze medische keuring strenger geworden dan voorheen, want met Boujedra, Drente en Juanma zijn op korte tijd 3 spelers doorgestuurd ?
Danny : "Niet per se strenger, maar er zijn in het verleden spelers aangetrokken zonder het medische parcours af te leggen en daar zijn we bewust van afgestapt. Daarenboven speelt ook de contractuele context een rol. Welke is de ernst van de blessure, de termijn van inzetbaarheid en of de speler bereid is mee te denken in het financiële plaatje gekoppeld aan de blessure."

Met Drente en de Spanjaard Juanma kwamen enkele ronkende namen langs op het secretariaat en dat zijn spelers die niet werden gevolgd, maar op basis van hun palmares hun kans waagden. Is er een koerswijziging op dat vlak of eerder een toevallige samenloop ?
Danny : "een samenloop van omstandigheden. Dagelijks komen managers langs met een waslijst aan spelers en is een eerste stap kijken of daarbij een speler zit met het gezochte profiel. De volgende fase is afwegen of die speler budgetair in het plaatje past en soms gebeurt het wel eens dat men in die afrondende fase spelers tegenkomt die daar niet meteen worden verwacht."

De zaak-Emond blijft aanslepen, zaterdag kwam er geen deal met Juanma en gisteren dinsdag liepen ook de onderhandelingen met de Deen Ronnie Schwartz op de klippen. Zitten jullie met de handen in het haar nu ?
Danny : "We zijn alles aan het oplijsten, maar overhaast reageren is geen optie. Er is zeker aanbod voldoende, maar de kunst is in te zetten op het meest passende profiel. De deur staat voor Emond nog altijd open, maar de speler in kwestie heeft een tweetal weken geleden aangegeven dat als hij bij Standard zou vertrekken, de voorkeur naar het buitenland gaat. De zaak-Schwartz echter was een heel frustrerende ervaring, want we hadden ons huiswerk goed gedaan middels een uiteraard nog niet ondertekend akkoord. Ik had echter snel de indruk dat de 2 managers ons hebben gebruikt om bij een andere club druk te zetten en aan het lijntje te houden tot er elders zekerheid over groen licht kwam. Ik heb er een slecht gevoel aan overgehouden, want de ene manager was voortdurend aan het telefoneren met wellicht die andere club, terwijl de andere beweerde dat de speler niet overtuigd was. Vreemd, want Schwartz zelf had zijn voorkeur van rugnummer en woonplaats (Gent) al kenbaar gemaakt. Centen zijn hier het doorslaggevende argement geweest en dat is niet onlogisch, maar wel jammer van de manier waarop."

Patrick Van Wesemael.