StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB BEVERSE SLUIS GESLOTEN HOUDEN.

Op speeldag 2 werd met de topper Oostende-Club Brugge de Versluys-Arena geopend en hoe ? Een Oostendse winninggoal in blessuretijd, maar spijtig genoeg kan W-B tot nu toe enkel meepraten over het Brugse gedeelte van die ervaring. De Beverse scoremachine begint stilaan op toerental te draaien, maar aan de sluizen achterin die er best aardig uitzien, blijven te gemakkelijk water pakken.

Siebe Schrijvers zal met een bijzonder gevoel naar de kust afzakken zaterdagavond, want in zijn debuutwedstrijd voor Waasland-Beveren in januari van dit jaar, lukte hij 2 wereldgoals. Een knalprestatie van de Genkse huurling die hoorde bij een spektakelmatch pur sang, maar 3 punten leverde de partij voor de Waaslanders niet op. Het werd een billijke 3-3 puntendeling en een mens is bijna geneigd om naar een herhaling van dit spektakelstuk te solliciteren. Toch maar niet doen durf ik denken, want een lelijke driepunter levert meer op dan een mooi aandeel in een wervelende show met ongunstige afloop.

De bijzonder zure ervaring tegen KV Mechelen toen een bijna perfect scenario in de 90ste minuut bruusk werd onderbroken waardoor de eerste zo verhoopte overwinning werd uitgesteld, begint hier en daar plaats te maken voor enkele kritische bedenkingen. Werd er niet te vroeg begonnen aan het consolideren van de 2-1 voorsprong, want alhoewel er nauwelijks een kans werd toegestaan, is het een zekerheidje dat er in elke match minstens één bal voor een prangende fase zorgt. Vraag is natuurlijk of het een bewuste keuze was meer en meer achteruit te kruipen, dan wel of W-B door zijn beste krachten heen zat en niet beter kon. Aan dat laatste mag getwijfeld worden, want het inbrengen halverwege de tweede helft van Moren laat de eerste optie veronderstellen.

Aan de intenties van Oostende en coach Vanderhaeghe moet niet getwijfeld worden. De accommodatie om een volgende stap te zetten werd enkele weken geleden afgerond en waar play-off I vorig seizoen nog een aangename verrassing was, zou het nu een grote teleustelling zijn voor grote baas Marc Coucke wanneer die doelstelling niet wordt gehaald in maart 2017. Meer zelfs, stiekem hoopt men aan de kust dat er wordt meegedaan voor een prijs in de vorm van een Europees ticket. Om in Oostende iets te halen zal W-B zijn beste beentje moeten voorzetten, maar die vaststelling maakte ik ook 2 weken geleden voor de match in de Luminus-Arena. Trouwens, op speeldag 3 moest KV Oostende wachten tot het wedstrijdslot om afstand te nemen van Moeskroen dat vroeg in de match op 0-1 was gekomen, maar voetbal is zo onvoorspelbaar dat het te simpel zou zijn om te denken, wat Moeskroen toen bijna lukte, moet W-B wél lukken.

Patrick Van Wesemael.