StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B NIET IN STAAT TOT WAT HET ZELF MEERMAALS TOELAAT.

Waasland-Beveren is er zaterdagavond in Oostende niet ingeslaagd een in het openinggskwartier opgelopen 2-0 achterstand op te halen en te stunten zoals Genk en KV Mechelen eerder tegen W-B wel hadden gedaan. De meeste clubs kunnen wat extra inkomsten goed gebruiken en dan is het vaak een kwestie van creatief omgaan met simpele ideeën. Misschien moet het bestuur van W-B er eens over nadenken een dvd te laten monteren met onze tegengoals, want die zou gegarandeerd als zoete broodjes over de toonbank gaan en hoog scoren in de categorie comedy keepers.

De 1-0 van Oostende na amper 3 minuten spelen zou een vooraanstaand plaatsje krijgen in die dvd-montage. Goblet die uitkomt om een lange bal te onderscheppen en Camacho moet wel een héél brede rug hebben, want Merveille knalt het leder pardoes tegen de rug van Rudy waarna het ronde ding in eigen doel verdwijnt. Het voordeel van dit soort tegendoelpunten is dat we er de voorbije weken mee hebben leren omgaan, want onze jongens waren nauwelijks aangeslagen en lieten de bal vlot van voet tot voet gaan, echter zonder het minste gevaar te creëren in de nabijheid van de vijandige zestien. Dit scenario werd op het kwartier wel even onderbroken voor een knap doelpunt van Musona die solo voor Goblet opdook en beheerst afwerkte. Op het half uur was er een drankpauze en geen idee wat er bij Seck in dat drankje zat, maar hij ging even later driest door met een lang been op de enkel van El Ghanassy met een rode kaart als terechte sanctie. Michiel Jonckheere is een rechtvaardige gast en vond een ongelijke strijd niet al te sportief. Hij pakte in de 35ste minuut zijn tweede gele kaart na een forse overtreding op Cools. Qua manschappen stond het dus gelijk, maar het scorebord gaf halverwege een onevenwichtige 2-0 tussenstand aan.

Waasland-Beveren toonde met het inbrengen van Ronnie Schwartz veel meer aanvallende intenties na rust en bij de thuisploeg stokte de motor, maar het kon op de counter wel enkele keren levensgevaarlijk dreigen met o.a. een bal vanop een halve meter door Musona tegen de paal getrapt. Aan de overkant zocht Camacho naar compensatie voor zijn own-goal en was dichtbij de aansluitingstreffer, evenals een zeer goed ingevallen Schwartz, maar Proto gaf voorlopig geen krimp.
De verdiende 2-1 kwam er in de 78ste minuut na een knappe aanval met de ook al ingevallen Michel en Ampomah. Laatstgenoemde bediende fraai Jans die keurig milderde. De 2-2 hing daarna niet meer in de lucht waardoor W-B na een alweer zeer degelijke, maar bizarre wedstrijd achterblijft met een troosteloze 2 op 15.

Wanneer men een voorsprong (zelfs een dubbele) niet kan vast houden en een achterstand niet kan ophalen, heeft men als ploeg een probleem. En toch ! Ondanks het feit dat er bij momenten achterin op los geklungeld wordt, zijn er meer dan voldoende positieve signalen die aantonen dat er voldoende potentie in deze spelersgroep zit om een stuk beter te doen. Helaas kost het geklungel ons tot nu toe veel punten en leveren de positieve dingen voorlopig amper punten op.
Tot sot deze bedenking : het is mij een raadsel waarom, ondanks het geciteerde geklungel achterin, Valtteri Moren koppig aan de kant gehouden wordt. Bovendien begrijp ik niet goed waarom een wedstrijdfitte Schwartz op de bank vertrekt waardoor het al verzwakte aanvallende compartiment voor rust totaal onbestaande was. En als een goeie voetballer zoals Julian Michel die onder druk al een bal kan bijhouden niet fit is moet hij op de tribune zitten en niet op de bank en het omgekeerde is uiteraard ook waar. Een blessurevrije Michel moet altijd zijn plaats hebben in het huidige W-B.

Patrick Van Wesemael.