StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse Freethielnieuwtjes.
Het was druk op de Freethiel maandag. Een overzicht :
In de 1/16de finales van de Croky Cup ontvangt Waasland-Beveren op woensdag 21 september derdeklasser Oosterzonen op de Freethiel. Dat was het resultaat van de loting die maandag in het bondsgebouw te Brussel werd gehouden. Nu Waasland-Beveren zijn competitiestart heeft gemist en het ongetwijfeld een tijdje achtervolgen wordt om ons klassement wat op te vrolijken, is zo'n bekerwedstrijd op de Freethiel tegen een amateurclub een ideale gelegenheid om een eerste stap te zetten naar een mooie bekercampagne. Toch is het telkens weer opletten geblazen om als profclub te vermijden dat men bekerpineut van het seizoen wordt. Vorig jaar slaagden nagenoeg alle clubs van de Jupiler Pro League er in om de zestiende finales te overleven. Enkel Oostende struikelde in wat toen nog het Alberparkstadion noemde door met 0-2 onderuit te gaan tegen Antwerp.
Eigenlijk moest W-B op 21 september naar Oosterzonen, maar omdat de verlichting van de Kempenaren ontoereikend is wordt de wedstrijd op de Freethiel afgewerkt.
Ter herinnering : Oosterzonen maakte het afgelopen seizoen Beerschot in de derde klasse tot bijna de laatste speeldag lastig in de titelrace, maar moest uiteindelijk nipt de duimen leggen.

Nog maandag vroeg het Bondsparket 2 speeldagen schorsing voor de vuile overtreding van Ibrahima Seck op Oostendespeler El Ghanassy.
Waasland-Beveren ging, een beetje onbegrijpelijk, hiertegen in beroep en vandaag zal het weten of die keuze verstandig was. Onbegrijpelijk omdat, als ik mij niet vergis, het Beroepscomité eventueel zelfs een zwaardere sanctie dan 2 weken kan opleggen en gezien het vergrijp had ik alvast mij neergelegd bij het voorstel van 2 speeldagen, maar mocht het lukken om er een speeldag af te doen zou dat uitieraard een goeie zaak zijn met het oog op de belangrijke uitwedstrijd in Sint-Truiden.

Volgens het Laatste Nieuws van maandag zou Laurent Jans op het verlanglijstje staan van Rc Genk. Eerder al toonde Club Brugge interesse voor de Luxemburgse international, maar volgens diezelfde krant zou Waasland-Beveren niet van plan zijn om Jans te laten vertrekken. Wanneer natuurlijk het grote geld wordt boven gehaald zou het niet eens onlogisch zijn dat een vertrek alsnog wordt overwogen, maar vindt dan op die paar dagen tijd eens een valabele vervanger.
En toch bllijf ik zoveel interesse voor Jans wat vreemd vinden, want Laurent maakt nu eenmaal deel uit van een bij momenten schutterende verdediging en is zijn rol daarin niet altijd geheel onbesproken.

* Beloften beslissen match tegen Anderlecht in de tweede helft.
Maandagavond was Anderlecht de gast op Puyenbeke op speeldag 3 van de beloftencompetitie. Na een 0-1 ruststand in het voordeel van de Brusselaars (doelpunt van Clement Petit), won W-B uiteindelijk met 2-1. In de 50ste minuut verzilverde Aaron Dhont een licht toegekende strafschop en in de 90ste minuut maakte Ampomah Opoku met een heerlijk schot de 2-1. Bij Anderlecht o.a. Deschacht en Obradovic in de basis.

* Waasland-Beveren oefent donderdag achter gesloten deuren.
Nu er een interlandweekend voor de deur staat oefent W-B aanstaande donderdag om 14 uur vriendschappelijk op de Freethiel tegen het Nederlandse Sparta rotterdam. De wedstrijd wordt echter achter gesloten deuren afgewerkt en het heeft dus geen zin dat supporters die eventueel vrij zouden zijn richting Beveren afzakken. Sparta promoveerde afgelopen seizoen naar de eredivisie en nam met 6 op 6 een vliegende start, maar vorig weekend liep het in Twente tegen zijn eerste competitienederlaag aan.

* Yellow Blue maakt geen valse start.
Ook in de provinciale reeksen rolt vanaf afgelopen weekend weer de bal. In de derde provinciale Oost-Vlaanderen laat Yellow Blue er niet de minste twijfel over bestaan dat het resoluut voor promotie gaat en om die ambitie kracht bij te zetten was het zaterdagavond alvast op de afspraak. Tegen naar verluidt een medekandidaat voor promotie Rangers Opdorp werd na een 2-1 ruststand uiteindelijk met 4-2 gewonnen. In de basis bij YB een zestal nieuwe gezichten, maar er was nog altijd een plaatsje voor ouderdomsdeken Kristof Van Rumst, broer van trainer Stefan. Volgende week zaterdag is er al meteen de interessante confrontatie op het veld van Sint-Pauwels.

PVW.